Διακοπή σύνταξης για πάνω από 1000 συνταξιούχους

Ουρές από συνταξιούχους του ΙΚΑ σε πολλές τράπεζες καθώς έσπευσαν να πάρουν τις συντάξεις τους.
Ουρές από συνταξιούχους του ΙΚΑ σε πολλές τράπεζες καθώς έσπευσαν να πάρουν τις συντάξεις τους. ΟΥΡΕΣ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΘΩΣ ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ.

Τι δείχνουν τα στοιχεία για την απογραφή των συνταξιούχων του δημοσίου. Σε ποιες περιπτώσεις θα σταματήσει η καταβολή

Από τους 447.162 συνταξιούχους του δημοσίου οι 2.777 δεν απεγράφησαν με αποτέλεσμα να διακοπεί η σύνταξη τους. Από αυτούς οι 1.018 ήταν συνταξιούχοι του ΟΓΑ ή της Εθνικής Αντίστασης.

Παράλληλα κατά τη διαδικασία της απογραφής προέκυψε ότι άλλοι 2.301 συνταξιούχοι είχαν πεθάνει τουλάχιστον 6 μήνες πριν από τη διαγραφή της σύνταξης τους.

Οι καταβληθείσες συντάξεις στις περιπτώσεις αυτές ανέρχονται στο ποσό των 26,1 εκατ. ευρώ ενώ από την αναζήτηση βρέθηκε το ποσό των 13,7 εκατ. ευρώ.

Για τα υπόλοιπα 12,4 εκατ. ευρώ γίνεται αναζήτηση από την αρμόδια υπηρεσία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Αυτά προκύπτουν από σχετική ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα για τα αποτελέσματα της διαδικασίας της απογραφής των συνταξιούχων που λαμβάνουν σύνταξη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δηλαδή των δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών, πολιτικών και στρατιωτικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου το δημοσιονομικό όφελος που έχει προκύψει από την ολοκλήρωση της απογραφής, τον Οκτώβριο του 2012, είναι 705.855 ευρώ ανά μήνα.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network