Διευκρινίσεις περί ασφαλιστικών μέτρων απολυμένων συμβασιούχων

Διευκρινίσεις από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το ζήτημα της έκδοσης ασφαλιστικών μέτρων, που αφορούν απολυμένους συμβασιούχους

Δεν αφορά την κατάργηση της έκδοσης δικαστικών προσωρινών διαταγών και την έκδοση ασφαλιστικών μέτρων για απολυμένους εργαζόμενους, το σχέδιο ρύθμισης που προτίθεται να καταθέσει στο πολυνομοσχέδιο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, σύμφωνα με συνεργάτες του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η ρύθμιση αφορά μόνο χρονικούς περιορισμούς από τα ασφαλιστικά μέτρα και την προσωρινή διαταγή μέχρι την κύρια αγωγή, προκειμένου να εκδικάζεται η κύρια αγωγή σε εύλογο χρόνο, χωρίς να γίνεται κατάχρηση χρόνου με αναβολές, που μπορεί να φτάνουν και τα πέντε χρόνια. Με τη ρύθμιση η κύρια αγωγή θα πρέπει να εκδικαστεί εντός έξι μηνών. Σε ερώτηση του ΑΠΕ αν υπάρξουν αναβολές χωρίς να ευθύνεται ο εργαζόμενος, επισημάνθηκε ότι «πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα».

Πάντως, το ζήτημα θα πρέπει να έχει διευκρινιστεί πλήρως μέχρι το βράδυ που θα κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, ενώ υπενθυμίζεται ότι σε λίγο θα πραγματοποιηθεί και Υπουργικό Συμβούλιο.

Eπίσης, πρέπει να επισημανθεί ότι την έντονη αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη προκάλεσε, όπως δήλωσε σήμερα νωρίτερα όχι ένα σχέδιο από τον κ. Μανιτάκη, αλλά «ένα σχέδιο που έλαβε από τη γενική γραμματεία της κυβέρνησης», που προέβλεπε την έξοδο χιλιάδων συμβασιούχων, κυρίως των ΟΤΑ, που έχουν επιστρέψει μετά από προσωρινές διαταγές.

SHARE:

24Media Network