Επιβεβαιώνεται η μείωση φόρου στις μεταβιβάσεις ακινήτων

Επιβεβαιώνεται η μείωση φόρου στις μεταβιβάσεις ακινήτων

Μια σημαντική αλλαγή περιλαμβάνεται στο νέο νόμο για το φόρο ακινήτων. Στο 3% ο φόρος μεταβίβασης. Ποιοι θα ωφεληθούν

Τη μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων από το 10% στο 3% προαναγγέλλουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Η μείωση του φόρου μεταβίβασης θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο, για τον νέο φόρο ακινήτων, ο οποίος, όπως λένε οι ίδιες πηγές, ισοδυναμεί με το 5 τοις χιλίοις της συνολικής αξίας της ακίνητης περιουσίας ( με βάση τις αντικειμενικές αξίες) των φορολογούμενων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών με το νέο σχέδιο όσοι έχουν περιουσία σε κτίσματα μόνο ή κυρίως (με την εξαίρεση των αγροτεμαχίων) ωφελούνται σε σχέση με όσα πληρώνουν σήμερα.

Ειδικότερα σύμφωνα με το υπουργείο: Το 45% των φορολογουμένων έχουν μόνο κτίσματα, όχι αστικά οικόπεδα που σημαίνει ότι θα πληρώσουν σαφώς λιγότερα.

Περίπου το 75-80% των ιδιοκτητών θα πληρώσουν λιγότερο από φέτος Το 15% θα πληρώσουν περίπου τα ίδια με φέτος (ανάλογα με το τι μέρος της περιουσίας τους έχουν μόνο σε οικόπεδα).

Το 5% των φορολογουμένων (περίπου 280 χιλιάδες) έχουν περιουσία μεγαλύτερη από 300 χιλιάδες (σε αντικειμενική αξία) οι οποίοι θα επιβαρυνθούν με την επιπλέον φορολόγηση πάνω από το όριο αυτό.

"Απ' αυτούς κάποιοι που έχουν κυρίως κτίσματα όχι οικόπεδα θα πληρώσουν περίπου τα ίδια περίπου με φέτος. Γιατί αυτά που γλυτώνουν από τη φορολόγηση σε κτίσματα είναι περισσότερα απ' όσα επιβαρύνονται από τα οικόπεδα κι από την προσαύξηση λόγω μεγάλης περιουσίας", καταλήγουν οι πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network