Έρχονται δικαιότερα τέλη κυκλοφορίας

ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗΣ (EUROKINISSI)
ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗΣ (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Για δικαιότερη φορολόγηση δεσμεύεται το υπουργείο Οικονομικών. Πήρε «σάρκα και οστά» η ομάδα εργασίας. Ποιοι την απαρτίζουν και ποια η βασική της αποστολή

Με «σημαία» τη δικαιότερη και αντικειμενικότερη φορολόγηση των οχημάτων, καθώς και την αντιμετώπιση των διαχρονικών αδικιών που έχουν συσσωρευθεί, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε επισήμως τη σύσταση ομάδας εργασίας για τη διαμόρφωση προτάσεων και την τροποποίηση και τον εξορθολογισμό των νομοθετικών διατάξεων που αφορούν στη φορολόγηση οχημάτων και τα τέλη κυκλοφορίας.

Όπως είχε προαναγγείλει από τις 21 Μαρτίου το ΝΕWS 247, το χαλί για μεγάλες ανατροπές στα τέλη κυκλοφορίας και τη φορολόγηση των οχημάτων «στρώνει» απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, που υπεγράφη στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας.

Ειδικότερα, με την απόφαση του κ. Τσακαλώτου – η οποία φέρει ημερομηνία υπογραφής 18 Μαρτίου – προβλέπεται η σύσταση ομάδας εργασίας με βασική αποστολή τον εξορθολογισμό της φορολογίας οχημάτων και των τελών κυκλοφορίας.

Όπως ανακοίνωσε επισήμως σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, η εν λόγω ομάδα εργασίας αποτελείται από υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να καλεί στις συνεδριάσεις της εμπειρογνώμονες και σχετικούς φορείς, για την υποβοήθηση του έργου της. Η διάρκεια λειτουργίας της ορίζεται μέχρι τις 29.04.2016, οπότε και οφείλει να υποβάλει τις προτάσεις της.

Η απόφαση του κ. Τσακαλώτου έρχεται σε μια στιγμή που το οικονομικό επιτελείο έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για την εξεύρεση πρόσθετων εσόδων, με στόχο να κλείσει το δημοσιονομικό κενό, ήτοι ένα από τα μεγαλύτερα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έρχονται αλλαγές σε άδειες οδήγησης, πρόστιμα και κυκλοφοριακή αγωγή

'Ψήνονται' νέες αυξήσεις φόρων

SHARE: