Φορολογικές δηλώσεις: Έρχεται παράταση

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΚΑΘΑΡΙΣΗ ΦΩΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ  (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΚΑΘΑΡΙΣΗ ΦΩΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Η παράταση της προθεσμίας κρίνεται σχεδόν επιβεβλημένη, καθώς ο αριθμός των πολιτών που έχει σπεύσει να καλύψει τις υποχρεώσεις του είναι εξαιρετικά περιορισμένος

Κατά τις πληροφορίες, η εφαρμογή αναμένεται να ανοίξει την ερχόμενη Παρασκευή 5 Ιουνίου.

Σε παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, που εκπνέει κανονικά στις 30 Ιουνίου προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών.

Η παράταση της προθεσμίας κρίνεται σχεδόν επιβεβλημένη, καθώς ο αριθμός των πολιτών που έχει σπεύσει να καλύψει τις υποχρεώσεις του είναι εξαιρετικά περιορισμένος.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, μέχρι στιγμής δεν έχουν υποβληθεί παρά 320 χιλ. φορολογικές δηλώσεις, από το σύνολο των 6 εκατομμυρίων που πρέπει να υποβληθούν και να εκκαθαριστούν.

Πρόκειται για ένα ελάχιστο ποσοστό, που δεν ξεπερνά το 5% κι ενώ απομένουν λιγότερες από 30 ημέρες για την επίσημη εκπνοή της προθεσμίας.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως φέτος δεν έχει ακόμη ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των νομικών προσώπων.

Κατά τις πληροφορίες, η εφαρμογή αναμένεται να ανοίξει την ερχόμενη Παρασκευή 5 Ιουνίου.

SHARE:

24Media Network