Φτηνότερο φοιτητικό ίντερνετ ως αντιστάθμισμα στο νέο φόρο

Φτηνότερο φοιτητικό ίντερνετ ως αντιστάθμισμα στο νέο φόρο

Το ανακοίνωσε στη Βουλή ο νέος Πρόεδρος της ΕΕΤΤ Δ. Τσαμάκης. «Τεχνικώς μπορεί να λειτουργήσουν μέχρι 10 τηλεοπτικοί σταθμοί» είπε απαντώντας στον Βενιζέλο για τις άδειες

Την πρόθεσή της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων να μεσολαβήσει για την προώθηση πακέτων φτηνότερου ίντερνετ σε φοιτητές και αδύναμες κοινωνικές ομάδες ως αντιστάθμισμα στο νέο τέλος 5% που επιβάλλεται στις ευρυζωνικές συνδέσεις ανακοίνωσε ο νέος πρόεδρος της αρχής Δημήτρης Τσαμάκης στη Βουλή.

«Έχω στο μυαλό μου αντισταθμιστικά για φοιτητές και αδύναμες κοινωνικές ομάδες» είπε ο κ. Τσαμάκης στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής παραπέμποντας ουσιαστικά σε μεσολάβηση της αρχής για την προώθηση σχετικών πακέτων. Ο κ. Τσαμάκης εξήγησε ότι κίνητρο των αντισταθμιστικών είναι να μειωθεί η αρνητική επίδραση που θα έχει στην προώθηση της ευρυζωνικότητας ο νέος φόρος που επιβλήθηκε με το πολυνομοσχέδιο. Σημείωσε, μάλιστα, ότι στόχος της ΕΕΤΤ είναι να αυξηθεί ο αριθμός των ευρυζωνικών συνδέσεων από 32% του πληθυσμού που είναι σήμερα σε 50%. «Βασικός μας στόχος είναι η διεύρυνση της ευρυζωνικότητας και της μείωσης του ψηφιακού χάσματος» δηλωσε.

Εντωμεταξύ ο κ. Τσαμάκης απάντησε σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που ζήτησε να πληροφορηθεί αν υπάρχει τεχνική δυνατότητα λειτουργίας περισσότερων από τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών. «Εκ των όσο γνωρίζω για το τηλεοπτικό φάσμα τεχνικά θα μπορούσε να πάει κανείς σε μεγαλύτερα νούμερα» είπε και πρόσθεσε: «δεν μπορεί, όμως, να πάει κανείς και σε πάνω από δέκα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα