Η Βαλαβάνη καταργεί τη φορολόγηση αποζημιώσεων και επιδοτήσεων των αγροτών

Parliament, Senate - Meeting of the Permanent Committee of Economic Affairs on the 'Regulations on the restart of the economy' bill, in Athens, 19 March, 2015 / ,   -          '     ',  , 19 , 2015
Parliament, Senate - Meeting of the Permanent Committee of Economic Affairs on the 'Regulations on the restart of the economy' bill, in Athens, 19 March, 2015 / , - ' ', , 19 , 2015 NICK PALEOLOGOS / SOOC

Σύμφωνα με δηλώνσεις της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών αναμένεταν να κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή τροπολογία που προβλέπει την κατάργηση φορολόγησης των αποζημιώσεων και των επιδοτήσεων των αγροτών

Νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει την κατάργηση φορολόγησης των αποζημιώσεων και των επιδοτήσεων των αγροτών, θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα από το υπουργείο Οικονομικών.

Αυτό δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ Διαμάντως Μανωλάκου σχετικά με το φορολογικό σύστημα των αγροτών.

Όπως ανέφερε η κ. Βαλαβάνη, η τροπολογία που θα κατατεθεί άμεσα, θα αποσαφηνίζει πλήρως ότι δεν θα φορολογούνται οι αποζημιώσεις, οι επιδοτήσεις ή οι ενισχύσεις των αγροτών και θα έχει αναδρομική ισχύ για τα εισοδήματα από το 2014.

Η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών συντάχθηκε με την άποψη της κ. Μανωλάκου, ότι είναι άδικο και ληστρικό για τους αγρότες το υπάρχον φορολογικό σύστημα, ενώ απαντώντας στις κατηγορίες της ότι και η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια καταστροφική πολιτική αντέτεινε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υλοποιήσει τις προτάσεις για τις οποίες είχε δεσμευτεί.

"Χρειάζεται πράγματι ριζική αλλαγή σε ότι αφορά τον αγροτικό κόσμο. Αυτό θα γίνει όμως με το κύριο φορολογικό νομοσχέδιο που θα δοθεί σε διαβούλευση πριν κατατεθεί. Εκεί θα υπάρχει η δυνατότητα και για τα εισοδήματα των αγροτών που θα αποκτηθούν το οικονομικό έτος του 2015, να εφαρμοστούν οι δεσμεύσεις και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ", ανέφερε η κ. Βαλαβάνη.

(Πηγή: ΑΠΕ, Φωτογραφία: Sooc)

SHARE:

24Media Network