Νέο "αντάρτικο" της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για την έκτακτη εισφορά

Συνέντευξη τύπου, των  εκπροσώπων του σωματείου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ,  με θέμα το νέο τέλος ακίνητης περιουσίας, Παρασκευή 16 Σεπ. 2011. (EUROKINISSI)
Συνέντευξη τύπου, των εκπροσώπων του σωματείου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, με θέμα το νέο τέλος ακίνητης περιουσίας, Παρασκευή 16 Σεπ. 2011. (EUROKINISSI) EUROKINISSI

"Προτιμούμε να παρανομήσουμε, παρά να κόψουμε το ρεύμα στον άνεργο", τονίζει ο Ν. Φωτόπουλος. "Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος", λέει ο Αλ. Τσίπρας

Με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, συναντήθηκε την Παρασκευή ο πρόεδρος της ΓΕΝΟ-ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος.

Θέμα συζήτησης φυσικά, η επιβολή των νέων μέτρων μέσω της ΔΕΗ και η απειλή διακοπής του ρεύματος, σε περίπτωση που δεν πληρώσουν οι φορολογούμενοι.

"Αντισυνταγματικά" ως αντίθετα στην αρχή της αναλογικότητας, χαρακτήρισε τα χαράτσια ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι "τέτοια σκληρά μέτρα μονάχα οικονομικοί δολοφόνοι και οικονομικοί τρομοκράτες μπορούν να πάρουν".

Εκ μέρους της ΔΕΗ, ο κ. Φωτόπουλος συνέδεσε τους αγώνες για δημοκρατία με την μη τήρηση άδικων νόμων και επανέλαβε την προειδοποίησή του ότι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ θα παρέμβουν για να μην εφαρμοστούν οι κυρώσεις σε όσους δεν πληρώσουν την έκτακτη εισφορά για τα ακίνητα εταιρείας ηλεκτρισμού.

Ετσι, επιχείρησε να αποδομήσει την άποψη που θέλει να εφαρμόζονται οι νόμοι, τους οποίους αποφασίζει μια κυβέρνηση λέγοντας:

"Σε αυτόν τον τόπο για να υπάρχει δημοκρατία, δικαιώματα, ελευθερίες, σεβασμός στον πολίτη κάποιοι άνθρωποι σε άλλες εποχές διώχθηκαν, απολύθηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν και κάποιοι -και τους τιμούμε υποτίθεται- αφιέρωσαν τη ζωή τους.

Σ΄ αυτόν τον τόπο, για να υπάρχει δημοκρατία κάποιοι από τους πολιτικούς, γνωστοί σε όλους μας, αλλά και  ανώνυμοι, πέρασαν δεκάδες χρόνια σε φυλακές. Κι αυτοί νόμους παραβίασαν".

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΔΕΗ
ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΔΕΗ EUROKINISSI

Ο ίδιος σημείωσε, ότι "οι νόμοι φτιάχνονται για να υπηρετούνται οι πολίτες. Εάν ο νόμος επιβάλλει στους εργαζόμενους της ΔΕΗ να κόψουν το ρεύμα στον άνεργο, τον μεροκαματιάρη, τον παππού και τη γιαγιά, τον φτωχό συνάνθρωπό μας που δεν έχει μία στην τσέπη του, που το μηνιάτικο τελειώνει στις 15, εμείς δεν θα το κάνουμε. Προτιμούμε να παρανομήσουμε και ας υποστούμε τις όποιες συνέπειες".

Κληθείς να σχολιάσει, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει ή και θα υποκινήσει ένα κίνημα ανυπακοής, ο κ.Τσίπρας τόνισε ότι "δεν έχει νόημα να το στηρίξουμε και να το υποκινήσουμε. Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος. Οποιος δεν έχει, είτε του πούμε πλήρωσε, είτε δεν του το πούμε, δεν θα πληρώσει. Το ζητούμενο είναι αυτός να προστατευθεί".

"Το ζητούμενο είναι λοιπόν να φτιάξουμε αυτή την ασπίδα προστασίας. Κι εμείς λέμε ένα πράγμα. Μη διανοηθούν, μην τολμήσουν να βυθίσουν στο σκοτάδι εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά φτωχών και περιθωριοποιημένων. Θα μας βρουν μπροστά τους".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φόρος στα ακίνητα, ενώ είναι ανείσπρακτο το ΕΤΑΚ

"Δίκαιο και αναλογικό το τέλος στα ακίνητα"

SHARE:

24Media Network