Πανστρατιά κατά του ΕΝΦΙΑ με 80.000 προσφυγές

Πανστρατιά κατά του ΕΝΦΙΑ με 80.000 προσφυγές

Σύλλογοι, φορείς και απλοί πολίτες από όλη την Ελλάδα προσφέυγουν στη Δικαιοσύνη για την υπερβολική φορολόγηση. Έκκληση για δυναμικές αντιδράσεις από τους "Έλληνες Φορολογούμενους"

Άνευ προηγουμένου είναι η μαζική κινητοποίηση πολιτών εναντίον της φορολογίας, με τις προσφυγές κατά του ΕΝΦΙΑ να αγγίζουν πλέον τις 80.000.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το κίνημα πολιτών “Έλληνες Φορολογούμενοι", σύλλογοι και φορείς διαφόρων κατηγοριών αλλά και απλοί πολίτες από όλη την Ελλάδα διαμαρτύρονται για την υπερβολική φορολόγηση προβάλλοντας λόγους αντισυνταγματικότητας του νόμου, ή ακόμη και αντισυνταγματικών αποτελεσμάτων που προκαλεί η εφαρμογή του.

Το μέγεθος της αντίδρασης των φορολογούμενων πολιτών, εξέπληξε το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο,  αναγκάστηκε να εκδώσει ειδική εγκύκλιο για την υποδοχή και την ταξινόμηση των προσφυγών αυτών.

"Οι φορολογούμενοι ΔΕΝ δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση" σημειώνουν οι "Έλληνες Φορολογούμενοι" στην ανακοίνωσή τους και εξηγούν πως η υπομονή και η ανοχή των πολιτών έχει εξαντληθεί και είναι πλέον αποφασισμένοι "να αντιπαρατεθούν μαζικά απέναντι στην εξοντωτική πολιτική της Κυβέρνησης και την παράλογη και -συχνά- παράνομη φορολόγηση".

"Η αντιπαράθεση αυτή θα γίνει παντού: στους δρόμους, στα ΜΜΕ και τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, στις ΔΟΥ και -από τώρα- στα δικαστήρια. Πέρα απ' όλα όμως, η αντιπαράθεση θα γίνει εκεί που η Κυβέρνηση τρέμει περισσότερο: στις κάλπες", προσθέτουν.

Τις επόμενες βδομάδες, το κίνημα πολιτών “Έλληνες Φορολογούμενοι” θα ενημερώνει τους πολίτες των οποίων οι ενστάσεις θα απορριφθούν, για τις ενέργειες που θα μπορέσουν να κάνουν και θα τους εφοδιάσει με νομικά επιχειρήματα που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν στις περαιτέρω ενέργειές τους.

SHARE:

24Media Network