Σε ασφυκτικό κλοιό οι μεγαλοοφειλέτες

Σε ασφυκτικό κλοιό οι μεγαλοοφειλέτες

Οι μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου είναι το μεγάλο στοίχημα για τους ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών, μαζί με τις τελευταίες ληξιπρόθεσμες οφειλές

Οι εντολές από τον υπουργό Οικονομικών είναι σαφείς.

Δόθηκαν στους προιστάμενους των δέκα μεγαλυτέρων εφοριών και τελωνείων της χώρας.

Οι μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου καθώς και οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές μπαίνουν στο στόχαστρο των ελέγχων του υπουργείου.

Μάλιστα αποφασίστηκε το αμέσως επόμενο διάστημα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και προχωρήσει σε μια σειρά από νέες διασταυρώσεις για τον εντοπισμό αδήλωτων εισοδημάτων.

Ο υπουργός Οικονομιών ζήτησε από τους προϊσταμένους των εφοριών και των τελωνείων, στη σύσκεψη που είχε μαζί τους, να κινητοποιήσουν το ελεγκτικό δυναμικό τους για την είσπραξη των εσόδων ενώ συνάντησή είχε και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις εφορίες.

Πάντως, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία για την πορεία των εσόδων το Μάιο, προκύπτει ότι υπήρξε αύξηση των εισπράξεων τις τελευταίες μέρες τόσο από τον ΦΠΑ όσο και από τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών με αποτέλεσμα να περιορισθούν οι αποκλίσεις που σημειώνονταν από την αρχή του μήνα.

Σε ότι αφορά την κάλυψη των ταμειακών αναγκών του δημοσίου στην περίπτωση που χρειασθεί τους επόμενους μήνες πηγές του υπουργείου δεν απέκλειαν να χρησιμοποιηθούν το αποθεματικό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σε συνδυασμό με έσοδα του προϋπολογισμού όπως και οι εκδόσεις εντόκων γραμματίων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Οικονομική Κρίση
SHARE:

24Media Network