Συνεχίζεται το μπαράζ εφόδων της Οικονομικής Αστυνομίας σε καταστήματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Στιγμιότυπο απο τα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου οι 4 κατηγορούμενοι για βομβιστικές επιθέσεις και την γιάφκα στο Χαλάνδρι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα,σήμερα Παρασκευή 25 Σεπτεβρίου 2009
Στιγμιότυπο απο τα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου οι 4 κατηγορούμενοι για βομβιστικές επιθέσεις και την γιάφκα στο Χαλάνδρι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα,σήμερα Παρασκευή 25 Σεπτεβρίου 2009 EUROKINISSI

Το τελευταίο δεκαήμερο πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε επιχειρήσεις κατασκευής ενδυμάτων με το σύστημα «φασόν» στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και σε καταστήματα εστίασης στη Θεσσαλονίκη

Συνεχίζονται οι συντονισμένοι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας, για τη διαπίστωση παραβάσεων  φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, το τελευταίο δεκαήμερο, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), καθώς και κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποίησαν, αντίστοιχα, ελέγχους σε επιχειρήσεις κατασκευής ενδυμάτων με το σύστημα «φασόν» στο κέντρο της Αθήνας και σε καταστήματα εστίασης στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο των ελέγχων διαπιστώθηκαν τέσσερις φορολογικές παραβάσεις σε ισάριθμα καταστήματα εκ των οποίων, σε δυο εστιατόρια και μία καφετέρια στη Θεσσαλονίκη, όπου διαπιστώθηκε η μη έκδοση, συνολικά 18 αποδείξεων.

Στην περίπτωση του ενός εστιατορίου, συνελήφθη η ιδιοκτήτρια, καθώς διαπιστώθηκε μη έκδοση 13 αποδείξεων συνολικής αξίας 389 ευρώ και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Πρόσθετα, σε επιχείρηση κατασκευής και εμπορίας ενδυμάτων, ιδιοκτησίας υπηκόου Μπανγκλαντές, στον Αγ. Παντελεήμονα, διαπιστώθηκε να εργάζονται δύο ομοεθνείς του, εκ των οποίων ο ένας χωρίς την απαιτούμενη άδεια εργασίας.

Ο έλεγχος θα συνεχιστεί για τον καταλογισμό των εργοδοτικών εισφορών, για την διαπίστωση τυχών άλλων φορολογικών παραβάσεων, ενώ για την επιβολή προστίμου σχετικά με την παροχή ανασφάλιστης εργασίας το πρόστιμο θα επιβληθεί από το ΣΕΠΕ, το ύψος του οποίου κατά πρώτη εκτίμηση υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ! Για όλες τις παραπάνω παραβάσεις, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (ΙΚΑ και ΔΟΥ) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

SHARE:

24Media Network