Τι ισχύει για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις

Τι ισχύει για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις

Διαβάστε ποιοι, πότε και πώς θα κάνουν φέτος φορολογική δήλωση

Τρεις ημέρες μετά τις εκλογές και συγκεκριμένα από την Τετάρτη 9 Μαΐου ξεκινάει η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων για το 2011.

Οι φορολογούμενοι ανέρχονται συνολικά σε οκτώμισι εκατομμύρια. Το περιθώριο που έχουν στη διάθεση τους για να δηλώσουν τα εισοδήματα τους είναι μέχρι τις 15 Ιουνίου, ανεξάρτητα από το ΑΦΜ και τον τρόπο υποβολής.

Όσοι έχουν εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ, θα κληθούν να υποβάλλουν τη δήλωση τους "χειρόγραφα". Το ίδιο ισχύει και για τους συνταξιούχους στους οποίους έχουν ήδη ταχυδρομηθεί τα έγγραφα νέου τύπου.

Όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση ηλεκτρονικά. Ήδη έχον ταχυδρομηθεί 325.000 συστημένες επιστολές με  κλειδαρίθμους του Τaxisnet σε όσους έχουν ήδη υποβάλει ηλεκτρονικά αίτηση και έχουν πιστοποιηθεί από την υπηρεσία. Οι επιστολές περιέχουν το username, τον κωδικό, τον κλειδάριθμο και τις οδηγίες ενεργοποίησης του λογαριασμού μέσω ίντερνετ.

Στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ ( www.gsis.gr) οι φορολογούμενοι πληκτρολογώντας το ΑΦΜ τους θα διαπιστώσουν αν θα λάβουν τον κλειδάριθμο ή αν θα πρέπει να επισκεφθούν τη ΔΟΥ τους για να τον προμηθευτούν.

Από φέτος υποχρεούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη φορολογική τους δήλωση:

Οι φορολογούμενοι που ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα, καθώς και όσοι την υποβάλλουν μέσω  εξουσιοδοτημένου λογιστή.

Οι φορολογούμενοι με εισόδημα από ακίνητα, γεωργικό εισόδημα, εισόδημα από εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης, εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, εισόδημα από αλλοδαπή κλπ,, όταν το ετήσιο συνολικό ατομικό εισόδημά τους, υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ

Από την υποχρέωση της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων εξαιρούνται οι υπόχρεοι που αποκτούν εισοδήματα από συντάξεις, εκτός και αν αποκτούν και εισοδήματα από ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα.

SHARE:

24Media Network