Τρεις ημέρες για να τακτοποιηθούν οι υποχρεώσεις στην εφορία

Τρεις ημέρες για να τακτοποιηθούν οι υποχρεώσεις στην εφορία

Διορία μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή έχουν οι επιχειρήσεις για να εκπληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις

Μέχρι την Παρασκευή 20 Ιουνίου καλούνται όλες οι επιχειρήσεις που δεν έχουν εκπληρώσει τις φορολογικές τους υποχρεώσεις (υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ κλπ) να προσέλθουν στην αρμόδια ΔΟΥ προκειμένου να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους.

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr σε διαφορετική περίπτωση η εφορία θα προχωρήσει σε κατ' εκτίμηση προσδιορισμό του φόρου με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία.

Αυτό προέβλεπε εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Εσόδων που απεστάλη σε όλες τις ΔΟΥ πριν από λίγους μήνες ώστε να προσέλθουν όσοι έχουν εκκρεμότητες στις εφορίες να τις τακτοποιήσουν.

Σ΄ αυτήν προβλέπεται συγκεκριμένα: «Στα πλαίσια εντατικοποίησης της προσπάθειας της Φορολογικής Διοίκησης για πάταξη της φοροδιαφυγής και προκειμένου να εστιαστεί ο φορολογικός έλεγχος σε ενεργές επιχειρήσεις, καλούνται, να προσέλθουν μέχρι 20-06-2014, στη Δ.Ο.Υ. στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας βρίσκεται η έδρα τους, οι επιχειρήσεις εκείνες (φυσικά, νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες), που χωρίς να έχουν εκπληρώσει στο σύνολό τους τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, παρουσιάζουν έστω και μία «συναλλακτική κίνηση» σε κάποιο υποσύστημα του Ο.Π.Σ.Φ.-TAXIS για το διάστημα από 01-01-2011 έως 31-12-2013 προκειμένου:

- να εκπληρώσουν τις εκκρεμείς φορολογικές τους υποχρεώσεις, εφόσον συνεχίζουν να ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα ή
- να υποβάλουν δήλωση διακοπής στην περίπτωση που δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα ή
- να υποβάλουν δήλωση μεταβολής εργασιών με σκοπό να θέσουν την επιχείρηση τους σε αδράνεια».

Ετσι αναμένεται την Παρασκευή να ακολουθήσει σκηνικό ουρών αφού ως γνωστών όλοι θα τρέξουν τελευταία στιγμή για να μην επιβαρυνθούν με τρόπο που δεν θα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Διαβάστε ακόμα στο dikaiologitika.gr

Λιγότεροι οι δικαιούχοι για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ

Παιδικοί σταθμοί ΟΑΕΔ: Εγγραφές για το 2014-2015

SHARE:

24Media Network