Φθηνότερο φέτος το εορταστικό τραπέζι... κατά 8 ευρώ

Φθηνότερο φέτος το εορταστικό τραπέζι... κατά 8 ευρώ

Κατά 5,27% θα είναι φθηνότερο το χριστουγεννιάτικο τραπέζι φέτος, σε σχέση με το 2010, διαφορά που μεταφράζεται σε 8,8 ευρώ. Αύξηση στα παραδοσιακά γλυκά της εποχής και στα οπωροκηπευτικά

Σύμφωνα με δειγματοληπτικό έλεγχο του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝ.ΕΜ.Υ.) της ΕΣΕΕ, το χριστουγεννιάτικο οικογενειακό τραπέζι θα κοστίσει 158,18 ευρώ έναντι 166,98 ευρώ που κόστιζε πέρυσι την ίδια ακριβώς περίοδο, περιλαμβάνοντας τα ίδια ακριβώς προϊόντα.

Η διαφορά σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2010 οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μείωση της τιμής των κρεατικών και ιδιαιτέρως του χοιρινού, η τιμή του οποίου κατά μέσο όρο εκτιμάται στα 5 ευρώ το κιλό και εμφανίζει μία μείωση 30,16% σε σχέση με πέρυσι, ενώ μείωση παρατηρείται και στην τιμή του αρνιού, η οποία κυμαίνεται περίπου σε 8%.

Η γενική εικόνα που διαμορφώνεται αναφορικά με την τιμή των κρεάτων τη φετινή περίοδο σε σχέση με την αντίστοιχη του 2010, ισοδυναμεί με μία κατά μέσο όρο μείωση των τιμών κατά περίπου 12,7%.

Στα οπωροκηπευτικά, οι ντομάτες εμφανίζουν αύξηση κατά 81,8%, το λάχανο κατά 30,2% και μόνο οι πατάτες εμφανίζουν μείωση κατά 8,5%.

Όσον αφορά τα γλυκά, τα μελομακάρονα εμφανίζουν μία αύξηση που ανέρχεται στο 6,2%, ενώ μεγαλύτερη είναι η άνοδος στους κουραμπιέδες καθώς αυτή υπολογίζεται περίπου στο 11%.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αγορά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ελεύθερα προϊόντα σε τιμές χονδρικής στην αγορά Ρέντη

Αντί για μισθό... τρόφιμα και γάλα

Στο "κατώφλι" της φτώχειας ακόμα 2 εκατ. Έλληνες

SHARE:

24Media Network