Γαμπρός Ν. Αναστασιάδη: ''Δεν είχαμε προνομιακή πληροφόρηση. Χάσαμε 20.000.000''

Γαμπρός Ν. Αναστασιάδη: ''Δεν είχαμε προνομιακή πληροφόρηση. Χάσαμε 20.000.000''

Τι απαντά σε ανακοίνωσή του, ο γαμπρός του Νίκου Αναστασιάδη, που κατηγορήθηκε ότι γνώριζε για το κυπριακό "κούρεμα"

"Γίνεται κακόβουλη προσπάθεια πολιτικοποίησης  καθ’ όλα νόμιμων συναλλαγών", λέει ο γαμπρός του Προέδρου. 

Για «κακόβουλη προσπάθεια πολιτικοποίησης  καθ’ όλα νόμιμων συναλλαγών» κάνει λόγο σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία “A. Loutsios & Sons” σε σχέση με τα όσα επανήλθαν στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες αναφορικά με τη μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό και τα οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «στερούνται κάθε αλήθειας».

Η εταιρεία παραθέτει στην ανακοίνωση της «αδιάσειστα», όπως τα χαρακτηρίζει , στοιχεία, τα οποία, όπως αναφέρει, «καταρρίπτουν οποιουσδήποτε ισχυρισμούς απ’ οπουδήποτε κι αν αυτοί προέρχονται».

Η εταιρεία υποδεικνύει ότι οι δραστηριότητες και επενδύσεις της στο εξωτερικό επιβάλλουν τις μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό και αναφέρει ως ενδεικτικό παράδειγμα το ότι κατά την περίοδο Ιουνίου 2012 – Ιανουαρίου 2013, προέβη σε μεταφορές ποσών στο εξωτερικό που ανέρχονται συνολικά στα 9.653.000 ευρώ, σημειώνοντας πως τα στοιχεία αυτά αφορούν μια περίοδο για την οποία κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι υπήρξε οποιαδήποτε προνομιακή ενημέρωση.

Η εταιρεία εξηγεί εκ νέου ότι λόγω της μη επιτυχούς κατάληξης της προσφοράς που είχε υποβάλει για αγορά ακινήτου του ελληνικού δημοσίου, προσφορά για την οποία είχαν μεταφερθεί κεφάλαια  σε τράπεζα του εξωτερικού, προχώρησε στον «επαναπατρισμό του ποσού με αυτόβουλη απομείωση του και παραχώρηση του ποσού της απομείωσης στην Εκκλησία της Κύπρου».

Η “A. Loutsios & Sons” αναφέρει ακόμη ότι οι ζημιές που υπέστη από το κούρεμα καταθέσεων ανέρχονται σε 20.184.691 ευρώ (10.259.183 από τη Λαϊκή Τράπεζα και 9.925.507 από την Τράπεζα Κύπρου), ζημιές στις οποίες, όπως προσθέτει, δεν συγκαταλέγονται άλλες επιπρόσθετες ζημιές που σχετίζονται με τη συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο των δύο τραπεζών.

«Αν συνεπώς, όπως κάποιο ισχυρίζονται, είχαμε προνομιακή πληροφόρηση, δεν θα προχωρούσαμε στη μεταφορά του συνόλου των καταθέσεων μας στο εξωτερικό για ν’ αποφύγουμε ζημιά πέραν των 20 εκατομμυρίων ευρώ;» προσθέτει η εταιρεία.

Μαζί με την ανακοίνωση η εταιρεία “A. Loutsios & Sons” επισυνάπτει βεβαιώσεις από το ΤΕΠ μέχρι και τον Μάρτιο του 2013, οι οποίες,  «αποδεικνύουν ότι όλα τα κέρδη και εισοδήματα της εταιρείας και των συνδεδεμένων με αυτή νομικών και φυσικών προσώπων έχουν δεόντως φορολογηθεί και κανένα ποσό δεν οφείλεται στο κράτος».

Καταλήγοντας η “A. Loutsios & Sons” σημειώνει πως με βάση όλα τα πιο πάνω, «η συνεχιζόμενη προσπάθεια διασύνδεσης των οικονομικών δραστηριοτήτων της εταιρείας ή/και των μετόχων της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν αποτελεί παρά μια κακόβουλη αλλά και εσκεμμένη προσπάθεια πολιτικοποίησης καθ’ όλα νόμιμων οικονομικών δραστηριοτήτων που εδράζονται σε καθαρά επιχειρηματικές αποφάσεις».

Πηγή: 24h.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ποια είναι η κόρη του Κύπριου προέδρου Αναστασιάδη

Κύπρος: ''Εμπλοκή'' Σαρρή και κόρης Αναστασιάδη στην υπόθεση εκροής καταθέσεων

SHARE:

24Media Network