Γερμανία: Ακροδεξιός βουλευτής του AfD πρόεδρος της επιτροπής που αποφασίζει για τις δόσεις προς την Ελλάδα

From left, federal Parliament faction leader Alice Weidel, left, and Alexander Gauland, center, and the party's chairman Joerg Meuthen, right, attend a party convention of the Alternative for Germany, AfD, party in Hannover, Germany, Saturday, Dec. 2, 2017. (AP Photo/Michael Sohn)
From left, federal Parliament faction leader Alice Weidel, left, and Alexander Gauland, center, and the party's chairman Joerg Meuthen, right, attend a party convention of the Alternative for Germany, AfD, party in Hannover, Germany, Saturday, Dec. 2, 2017. (AP Photo/Michael Sohn) AP

Ανέλαβε τη θέση λόγω της συμμετοχής του SPD στον "μεγάλο συνασπισμό" αφού η Εναλλακτική για τη Γερμανία καθίσταται έτσι το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης

Ο Πέτερ Μπέρινγκερ, o αμφιλεγόμενος -ακραίος- ακροδεξιός βουλευτής του κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» (ΑfD) εξελέγη πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμού (σ.σ. στην οποία συζητάται και αποφασίζεται επίσης εάν θα χορηγηθεί η δόση προς την Ελλάδα) της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας (Μπούντεστακ).

Κατά της εκλογής του ψήφισαν οι βουλευτές του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke), ενώ απείχαν οι βουλευτές της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU/CSU), του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) και των Πρσίνων (Die Gruenen). Τον κ. Μπέριγνκερ υπερψήφισαν μόνον οι βουλευτές του AfD και του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας (FDP) του κ. Λίντνερ, όπως γράφει η ιστοσελίδα της « Welt».

ADVERTISING

Η ψηφοφορία κατέστη αναγκαία δεδομένου ότι οι βουλευτές των κομμάτων CDU/CSU, SPD και των Πρασίνων δεν συναινούσαν στην εκλογή του. Υπενθυμίζεται ότι παραδοσιακά την προεδρία της συγκεκριμένης επιτροπής αναλαμβάνει το ισχυρότερο κόμμα της αντιπολίτευσης. Εάν βέβαια το SPD τελικά περάσει στην αντιπολίτευση θα είναι εκείνο το οποία θα προεδρεύσει της σημαντικότερης επιτροπής της Μπούντεστακ.

Ο κ. Μπέρινγκερ είναι αντίπαλος των πακέτων βοήθειας για την σωτηρία του ευρώ και τάσσεται υπέρ «του άμεσου τερματισμού της μαζικής, παράνομης και επικίνδυνης για την ύπαρξη της Ευρώπης ισλαμικής μετανάστευσης», όπως έχει πεί.

Ο ίδιος αντιλαμβάνεται την αποστολή του στην εν λόγω επιτροπή «ως συντονιστική». «Το 95% των αποφάσεών της θα λαμβάνονται χωρίς ιδιαίτερες συζητήσεις και πιθανόν συναινετικά», δήλωσε στο γερμανικό reuters. Για το υπόλοιπο 5% δήλωσε πως «πρόκειται για θέματα για τα οποία πραγματικά στο AfD έχουμε διαφορετική πολιτική άποψη». Στα θέματα αυτά συμπεριλαμβάνονται όμως κυρίως τα θέματα του ευρώ και το προσφυγικό, όπως σημειώνει το de.reuters

SHARE:

24Media Network