Γιούνκερ δωσ' τα όλα: "Υπερήφανος που η Ελλάδα, αυτό το μεγάλο έθνος, παραμένει στην ευρωζώνη"

Γιούνκερ δωσ' τα όλα: "Υπερήφανος που η Ελλάδα, αυτό το μεγάλο έθνος, παραμένει στην ευρωζώνη"

Αποθέωση της Ελλάδας από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Προτείνει πρόγραμμα 300 δισ. ευρώ για την καταπολέμηση της ανεργίας

Είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα, αυτό το μεγάλο έθνος, αυτός ο θαυμάσιος λαός, εξακολουθεί να είναι μέλος της ευρωζώνης, δήλωσε ο υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της νέας Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο κ. Γιούνκερ, εξαπολύει επίθεση φιλίας τις τελευταίες εβδομάδες, για ευνόητους λόγους.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, παρουσιάζοντας τις θέσεις του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναφέρθηκε στις "κασάνδρες" και στους κερδοσκόπους που είχαν στοιχηματίσει στη διάλυση της ευρωζώνης, μετά το ξέσπασμα της κρίσης χρέους στην Ευρώπη.

«Καταφέραμε να επιδιορθώσουμε εν πτήσει, ένα φλεγόμενο αεροσκάφος» είπε χαρακτηριστικά ο κ .Γιούνκερ, τονίζοντας, μ' αυτό τον τρόπο, την επιτυχή, κατά την εκτίμησή του, αντιμετώπιση της κρίσης.

'Ολοι, τόνισε, θεωρούσαν βέβαιη την αποχώρηση της Ελλάδος από το ευρώ και την ευρωζώνη. Κάναμε ότι μπορούσαμε και «εγώ προσωπικά είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα, αυτό το μεγάλο έθνος, αυτός ο θαυμάσιος λαός, εξακολουθεί να είναι μέλος της ευρωζώνης» κατέληξε.

Το 29ο κράτος, αποτελείται από ανέργους

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ πρότεινε την εφαρμογή προγράμματος επενδύσεων ύψους 300 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

"Υπάρχει ένα 29ο κράτος μέλος που δημιουργείται, το κράτος εκείνων που δεν έχουν απασχόληση...θα ήθελα αυτό το 29ο κράτος μέλος να ενσωματωθεί και πάλι στα υπόλοιπα και προτείνω ένα φιλόδοξο πρόγραμμα επενδύσεων για να γίνει αυτό εφικτό", δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

"Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, θα ήθελα την αποδέσμευση 300 δισεκατομμυρίων ευρώ για δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις", είπε.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ τάχθηκε υπέρ της "επανεκβιομηχάνισης της Ευρώπης" μέσω "προγραμμάτων υποδομής στη δικτύωση υψηλών ταχυτήτων, στα ενεργειακά δίκτυα, στις υποδομές στον τομέα των μεταφορών".

"Η ΕΕ έχει απολέσει μέρος της ανταγωνιστικότητάς της διότι έριξε το βάρος στη δημιουργία πλεονάσματος, πρέπει να ξαναφύγουμε προς τα εμπρός", δήλωσε ο κ. Γιουνκέρ προσθέτοντας ότι "η οικονομία πρέπει να υπηρετεί τον άνθρωπο και όχι το αντίθετο" , καθώς και ότι "η κοινωνική πολιτική πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής πολιτικής".

"Είμαι υπέρ της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς για το καλό όλων", είπε.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βρυξέλλες
SHARE:

24Media Network