Γκουρία σε Σαμαρά: "Έχετε κάνει εξαιρετική δουλειά'

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε,στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Angel Gurria.(EUROKINISSI-ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ)
Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε,στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Angel Gurria.(EUROKINISSI-ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) EUROKINISSI

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός.

Ο Κ. Γκουρία, παραδίδοντας στον κ. Σαμαρά την τελευταία έκθεση του Οργανισμού -την επισκόπηση- για την Ελλάδα, εξήρε τις προσπάθειες της χώρας και έδωσε εύσημα στον πρωθυπουργό, καθώς, όπως είπε, η Ελλάδα είναι στην πρώτη θέση παγκοσμίως στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

- "Έχετε κάνει εξαιρετική δουλειά" είπε ο κ. Γκουρία στον πρωθυπουργό.

- "Σας ευχαριστώ. Το εκτιμώ", απάντησε ο κ. Σαμαράς.

"Υπάρχει ζωή μετά το χρέος"

"Υπάρχει ζωή μετά το χρέος" δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Ά. Γκουρία (Angel Gurria) μετά τη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Γκουρία αναφέρθηκε "στο πιο εντυπωσιακό πρόγραμμα προσαρμογής που έχει ποτέ αναληφθεί, και στη θεαματική αντιστροφή του ισοζυγίου πληρωμών και της δημοσιονομικής κατάστασης και του πρωτογενούς πλεονάσματος".

Ο κ. Βενιζέλος, αναφερόμενος στις εκθέσεις του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα, που ο κ. Γκουρία παρέδωσε στον αντιπρόεδρο τη κυβέρνησης, σημείωσε πως από εκεί προκύπτει πως το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο και οι δυνατότητες αποκλιμάκωσής του είναι πολύ πιο δυνατές από ότι φαίνονται διά γυμνού οφθαλμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στην Αθήνα ο Άνχελ Γκουρία

SHARE: