Η αντιπρόεδρος της Μπούντεσμπανκ Σαμπίνε Λαουτενσλέγκερ πιθανότερη αντικαταστάτρια του Γεργκ Άσμουσεν στην ΕΚΤ

Η αντιπρόεδρος της Μπούντεσμπανκ Σαμπίνε Λαουτενσλέγκερ πιθανότερη αντικαταστάτρια του Γεργκ Άσμουσεν στην ΕΚΤ

Σύμφωνα πάντως με γερμανικά ΜΜΕ, η μετακίνηση της κυρίας Λαουτενσλέγκερ στην ΕΚΤ θα σημάνει ενδεχομένως και την διεκδίκηση εκ μέρους του Βερολίνου της αντιπροεδρίας του νέου Εποπτικού Μηχανισμού που θα λειτουργήσει υπό την ΕΚΤ

Η αντιπρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Σαμπίνε Λαουτενσλέγκερ θα είναι πιθανότατα η αντικαταστάτρια του Γεργκ 'Ασμουσεν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, άφησε να εννοηθεί νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Θα ήταν σίγουρα μια καλή ιδέα», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην Γερμανική Ραδιοφωνία και περιέγραψε την κυρία Λαουτενσλέγκερ ως «εξαιρετική αντιπρόεδρο της Μπούντεσμπανκ, με πολύ μεγάλη εμπειρία» στα θέματα της τραπεζικής εποπτείας. Διαβεβαίωσε δε για την αποφασιστικότητα του Βερολίνου να προχωρήσει προσεκτικά αλλά και γρήγορα στην πρόταση για τον αντικαταστάτη του κ. 'Ασμουσεν. Σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση του τελευταίου ως υφυπουργού στο υπουργείο Εργασίας, υπό την Αντρέα Νάλες, ο γερμανός πολιτικός δήλωσε: «Το βρίσκω σπουδαίο! Είναι καλός άνθρωπος».

Σύμφωνα πάντως με γερμανικά ΜΜΕ, η μετακίνηση της κυρίας Λαουτενσλέγκερ στην ΕΚΤ θα σημάνει ενδεχομένως και την διεκδίκηση εκ μέρους του Βερολίνου της αντιπροεδρίας του νέου Εποπτικού Μηχανισμού που θα λειτουργήσει υπό την ΕΚΤ ή της θέσης του επικεφαλής οικονομολόγου, την οποία κατέχει σήμερα ο γερμανοβελγικής καταγωγής Πίτερ Πράετ.

SHARE:

24Media Network