Η “άρρωστη” Ελλάδα, οι λάθος χειρισμοί και η χαμένη δεκαετία

Η “άρρωστη” Ελλάδα, οι λάθος χειρισμοί και η χαμένη δεκαετία

Λάθος χειρισμούς στην "άρρωστη" Ελλάδα επισημαίνει ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος, τονίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης της οικονομικής ένωσης της Ευρώπης

Επισημαίνοντας πως η Ελλάδα είναι μία άρρωστη κατάσταση που οι ευρωπαϊκές αρχές χειρίστηκαν με λάθος τρόπο, ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος αναφέρει πως η χώρα θα συνεχίσει να αποτελεί πρόβλημα για την Ευρώπη.

Σε συνέντευξή του για το Cnn, ο Τζορτζ Σόρος προβλέπει αναιμική ανάπτυξη και παρατεταμένη πολιτική ένταση που θα μπορούσε να συντρίψει την οικονομική ένωση της Ευρώπης ακόμα και αν η Ελλάδα συμφωνήσει με τα νέα μέτρα λιτότητας.

“Αυτή τη στιγμή, η Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα οι υπερχρεωμένες χώρες αντιμετωπίζουν μια χαμένη δεκαετία. Μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από μία δεκαετία, καθώς όταν η Ιαπωνία βίωσε μία παρόμοια κατάσταση με τη φούσκα των ακινήτων και την τραπεζική κρίση βρίσκεται 25 χρόνια χωρίς ανάπτυξη”, σημείωσε.

Αυτό, όπως ανέφερε, θα προκαλέσει εντάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση που θα μπορούσαν να τη διαλύσουν και αυτός είναι ένας πραγματικός κίνδυνος. “Η Ευρωπαϊκή Ένωση, που ήταν κάποτε επιθυμητή, έχει καταστεί επιβολή”, τόνισε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα