Η ΕΚΤ αύξησε μόλις κατά 200 εκατ. το ELA για τις ελληνικές τράπεζες

Η ΕΚΤ αύξησε μόλις κατά 200 εκατ. το ELA για τις ελληνικές τράπεζες

Συνεχίζεται το μαρτύριο της σταγόνας. Μόνο κατά 200 εκατ. ευρώ αυξήθηκε το ELA για τις ελληνικές τράπεζες, στα 80,2 δισ. από 80 δισ. πριν από μια εβδομάδα

Kατά 200 εκατ. ευρώ αποφάσισε να αυξήσει το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότηας (ELA) το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Έτσι το ανώτατο όριο δανεισμού φθάνει στα 80,2 δισ. ευρώ αφήνοντας και πάλι ένα περιθώριο ρευστότητας της τάξεως των 3 δισ. ευρώ για τις τράπεζες.

Η μικρή αύξηση του ορίου ρευστότητας αποδίδεται στο χαμηλό επίπεδο εκροών που παρατηρήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο μέτωπο των καταθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκε εκ νέου το καθεστώς των εγγυήσεων που πρέπει να παρέχουν οι τράπεζες προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από το Μηχανισμό, χωρίς όμως να ληφθεί απόφαση. Το καθεστώς τόσο των εγγυήσεων όσο και της αύξησης του ορίου ELa (στο βαθμό που τούτο απαιτείται) θα επανεξεταστούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Νωρίτερα, δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg έκανε λόγο για αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδας για αύξηση του ELA κατά 1,1 δισ. ευρώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΕΚΤ
SHARE:

24Media Network