Η Ελλάδα πίσω από τα αρνητικά πρωτοσέλιδα και την κρίση

Η Ελλάδα πίσω από τα αρνητικά πρωτοσέλιδα και την κρίση
Ψαρόβαρκα στα Κουφονήσια

Η Ελλάδα δεν είναι μόνο αρνητικά δημοσιεύματα. Υπάρχουν άνθρωποι που την αγαπούν, που πέρασαν όμορφες και ξένοιαστες διακοπές. Υπάρχει ομορφιά και χλιδή. Διαβάστε την εμπειρία του Sebastian Smee

"Την πρώτη μας νύχτα στην Ελλάδα, ο πατέρας μου δείπνησε με τα τέσσερα εγγόνια του, τα δύο του παιδιά και την σύζυγό του στη Μεγάλη Βρετανία στη Πλατεία Συντάγματος. Είναι το ξενοδοχείο όπου κατά τη διάρκεια των απεργιών τα τελευταία δυο χρόνια στην Ελλάδα έχουν δαπανηθεί περισσότερα από εξακόσιες χιλιάδες δολάρια για την αποκατάσταση των ζημιών μετά τους βανδαλισμούς και τα επεισόδια ανάμεσα στα ΜΑΤ και διαδηλωτές".

Έτσι ξεκινά το άρθρο του στην Boston Globe, o Sebastian Smee ο οποίος μας καλωσορίζει στην αληθινή Ελλάδα τονίζοντας ότι αυτή η εικόνα που παρουσιάζει στην εισαγωγή δεν είναι η αληθινή.

Ο αρθρογράφος μας ταξιδεύει σε μια Ελλάδα όπου δεν υπάρχουν ταραχές, σε μια Ελλάδα φιλόξενη.

Στη πλατεία Συντάγματος...

Η Μεγάλη Βρετανία είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην Πλατεία Συντάγματος, το επίκεντρο της πολιτικής και οικονομικής ζωής στην Αθήνα.

Το ξενοδοχείο είναι συνυφασμένο  με τη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Εκεί έχουν φιλοξενηθεί ο Winston Churchill, η Maria Callas, η Greta Garbo και άλλοι.

Το ξενοδοχείο, σύμβολο του πλούτου, εμπνέει δυσαρέσκεια στους  ταραχοποιούς αναφέρει ο αρθρογράφος. Ο Sebastian αναφέρεται στον πατέρα του Michael  ο οποίος όταν ήταν φοιτητής στην Αρχαιολογική σχολή τη δεκαετία του '60 ονειρευόταν να απολαύσει ένα δείπνο στο τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου.

Ο Sebastian θυμάται ότι ο πατέρας του βρισκόταν στην Αθήνα τη δεκαετία του 70 όταν κάτω από την Ακρόπολη  έκανε πρόταση γάμου στη Σουηδέζα φίλη του.

Οι γονείς του έχουν επισκεφτεί την Ελλάδα αρκετές φορές από τότε. Ωστόσο  ποτέ δεν είχαν δειπνίσει στη Μεγάλη Βρετανία.

Επιτέλους η ευκαιρία μας δόθηκε αυτές τις μέρες  αναφέρει ο αρθρογράφος, όταν τα εννέα μέλη της οικογένειας του βρέθηκαν  στην Αθήνα. Εκεί ήταν από την 4χρονη κόρη του έως τον 68χρονο πατέρα του.

"Είχαμε προγραμματίσει διακοπές τριών εβδομάδων. Ήθελε να μας δείξει μια χώρα που τόσο αγαπούσε" αναφέρει ο Sebastian.

Το σχέδιο ήταν αρχικά να διανυκτερεύσουμε στο ξενοδοχείο του αεροδρομίου πριν νοικιάσουμε τρία αυτοκίνητα με κατεύθυνση την Πελοπόννησο, σε μια περιοχή απέναντι από το νησάκι του Πόρου.

Ωστόσο έπρεπε να πάρουμε μια γεύση από την Αθήνα. Αποφασίσαμε  λοιπόν να περάσουμε την πρώτη μας νύχτα στη Μεγάλη Βρετανία. Δεν ξέρω ακόμα εάν ήταν το τζετλανκ ή το κρασί αλλά, ένοιωσα μια ακαταμάχητη ηρεμία βλέποντας τη φωτισμένη Ακρόπολη.

Διακοπές στην Πελοπόννησο

Στην Πελοπόννησο, μείναμε σε ένα σύγχρονο ασβεστωμένα, σπίτι με πισίνα και θέα τη θάλασσα. Χτίστηκε από τον John Humphrys, ανταποκριτή του BBC.

Ο John έγραψε ένα βιβλίο για την εμπειρία του στην Ελλάδα, το "Μπλε ουρανός και μαύρες ελιές". Χρησιμοποιήσαμε το σπίτι ως βάση για τις εξορμήσεις μας.

Φτάσαμε στα Μέθανα και φάγαμε στην ψαροταβέρνα του Jimmy. Εκεί η σύζυγος του μας προσκάλεσε να πάμε στην κουζίνα και να μας δείξει τα ψάρια.

Μας είπε ότι το κεφάλι θα το χρησιμοποιούσε για να φτιάξει σούπα και το άλλο θα το έβαζε στη σχάρα.

Από το θέατρο της Επιδαύρου... στις Μυκήνες, τον Πόρο και την Ύδρα

Το σπίτι μας ήταν μισή ώρα από το αρχαίο ελληνικό θέατρο της Επιδαύρου. Τα παιδιά μας ανεβοκατέβαιναν  πάνω  κάτω στα μαρμάρινα σκαλοπάτια.

Ξεναγός μας ο πατέρας μας ο οποίος κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων έγραψε μια διατριβή για το αρχαίο ελληνικό θέατρο.

Δύο ημέρες αργότερα πήγαμε στις Μυκήνες. Είδαμε τα ερείπια του  παλατιού του Αγαμέμνονα. Στη συνέχεια βρεθήκαμε στο νησί της Ύδρας όπου δεν επιτρέπονται τα αυτοκίνητα. Εκεί περπατήσαμε στα γραφικά μονοπάτια.

Ελπίζω να επιστρέψουμε στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια των διακοπών μας, είδαμε πολλά πράγματα. Στην Αθήνα επισκεφτήκαμε τον Παρθενώνα, το μουσείο της Ακρόπολης, το Αρχαιολογικό Μουσείο, ανεβήκαμε στο Λυκαβηττό με το τελεφερίκ, πήγαμε στο Μουσείο Μπενάκη, στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Φτάσαμε μέχρι και τον Μαραθώνα και τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Η ελληνική ελίτ λιάζεται στις παραλίες"

SHARE:

24Media Network