Η ελπίδα έφυγε, λέει η Μπούντεσμπανκ : Αναξιόπιστη για μεταρρυθμίσεις η κυβέρνηση Τσίπρα

Η ελπίδα έφυγε, λέει η Μπούντεσμπανκ : Αναξιόπιστη για μεταρρυθμίσεις η κυβέρνηση Τσίπρα

Ο επικεφαλής της Μπούντεσμπανκ Βάιντμαν δήλωσε ότι το ενδεχόμενο χρεοκοπίας ενός κράτους της Ευρωζώνης είναι εφικτό χωρίς να ακολουθήσει η κατάρρευση του συστήματος

Ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank) ανέφερε ότι είναι εφικτό το ενδεχόμενο μία χώρα να κηρύξει στάση πληρωμών εντός της νομισματικής ένωσης.

«Τα κράτη μέλη πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τις επιπτώσεις των πολιτικών τους αποφάσεων» είπε ο Γενς Βάιντμαν, που είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε ένα ακροατήριο στην Έσση.

«Πρέπει να υπάρχει μία αντιστοιχία μεταξύ του ελέγχου και της υποχρέωσης» τόνισε ο ίδιος.

«Σε τελική ανάλυση κάτι τέτοιο προϋποθέτει τη δυνατότητα της χρεοκοπίας ενός κράτους χωρίς να καταρρεύσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα» επισήμανε ο ίδιος στην ομιλία του.

«Είναι αποφασιστικής σημασίας το να εγκαθιδρυθεί μία λειτουργική διοίκηση στην Ελλάδα που θα οδηγήσει την οικονομία και τα δημοσιονομικά του κράτους σε μία βιώσιμη πορεία και το κυριότερο θα οικοδομήσει την εμπιστοσύνη στη βάση μιας αξιόπιστης πορείας στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» είπε ο Βάιντμαν υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα «διέλυσε τις αρχικές ελπίδες ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο».

SHARE:

24Media Network