Η National Australia Bank σταματά τις συναλλαγές με την Ελλάδα

Η National Australia Bank σταματά τις συναλλαγές με την Ελλάδα

Διαβάστε για την απόφαση που πήρε μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Αυστραλίας

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Νέος Κόσμος", μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Αυστραλίας αποφάσισε να διακόψει κάθε συναλλαγή με την Ελλάδα.

Η εν λόγω τράπεζα σταμάτησε να εκδίδει επιταγές προς εξαργύρωση σε ελληνικές τράπεζες εδώ και δύο εβδομάδες.

Διέκοψε επίσης τις συναλλαγές ηλεκτρονικής αποστολής χρημάτων απευθείας με την Ελλάδα και τώρα οι συγκεκριμένες αποστολές χρημάτων στέλνονται πρώτα σε γερμανική τράπεζα, την Deutsche Bank Frankfurt, και ακολούθως μεταφέρονται στον λογαριασμό των δικαιούχων στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα οι αποστολείς των χρημάτων να υφίστανται περαιτέρω κρατήσεις, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της γερμανικής τράπεζας.

Την παύση των συναλλαγών της NAB με ελληνικές τράπεζες επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος της τράπεζας, Fiona MacRae, διευθύντρια του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων της τράπεζας, που δήλωσε στην ομογενειακή εφημερίδα:

"Η πρόσφατη υποβάθμιση των ελληνικών τραπεζών από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης και η πολιτική της τράπεζας μας όσον αφορά τη διαχείριση κινδύνου για τις συναλλαγές των πελατών μας οδήγησε στην απόφαση αυτή", δήλωσε η κ. MacRae και πρόσθεσε: "Είναι πάγια πολιτική της τράπεζας η προστασία των πελατών μας και πάνω σ' αυτό το σκεπτικό βασίζεται η απόφασή μας".

Αυστηρό μήνυμα Νοβότνι στην Ελλάδα

Εν τω μεταξύ, αυστηρό μήνυμα προς την Ελλάδα ότι θα πρέπει να επωμιστεί τις συνέπειες - δηλαδή, όπως είπε, "το γεγονός ότι θα είναι πολύ δύσκολο να αναχρηματοδοτηθεί" - αν δεν είναι πρόθυμη να συνεργαστεί, έστειλε ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας, Έβαλντ Νοβότνι, σε συνέντευξή του στη δημόσια αυστριακή τηλεόραση.

Σύμφωνα με τον αυστριακό κεντρικό τραπεζίτη, θα πρέπει να γίνεται διάκριση ανάμεσα στην παραμονή μιας χώρας στην ευρωζώνη και της ικανότητάς της για πληρωμές, διότι είναι δύο παράμετροι, που μπορεί να συνδέονται μεταξύ τους μόνον από οικονομική άποψη όχι όμως και από νομική.

SHARE:

24Media Network