"Ιερό" πάρτι με 5 εκατ. ευρώ αδήλωτες καταθέσεις για μητροπολίτες

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ,ΟΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΞΕΛΕΓΗ Ο ΝΕΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ,ΠΛΗΘΟΣ ΠΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΩΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ   (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI)
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ,ΟΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΞΕΛΕΓΗ Ο ΝΕΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ,ΠΛΗΘΟΣ ΠΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΩΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI) EUROKINISSI

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ δύο περίεργες υποθέσεις με μητροπολίτες. Στην κατοχή τους εντοπίστηκαν λογαριασμοί με εκατομμύρια ευρώ. Άνοιγμα λογαριασμών για τους συγγενείς τους

Εξηγήσεις στο ΣΔΟΕ καλούνται να δώσουν δύο μητροπολίτες της Αττικής καθώς μετά από έρευνες αποκαλύφθηκαν τεράστια ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, που ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Δημοκρατία", η αποκάλυψη για τους δύο μητροπολίτες έγινε συμπτωματικά όταν το ΣΔΟΕ αποφάσισε να ερευνήσει περισσότερο την υπόθεση του ιερέα που βρέθηκε πριν λίγες μέρες να έχει 3 εκατομμύρια στην τράπεζα.

Ο συγκεκριμένος ιερέας κίνησε υποψίες, καθώς μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα πλήρωσε άμεσα και με μετρητά το πρόστιμο του 1.100.000 ευρώ για τις καταθέσεις που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Εκτιμάται ότι με αυτόν τον τρόπο, ο ίδιος θέλησε να ξεμπερδέψει από τις έρευνες, αποδεχόμενος όμως ταυτόχρονα ότι έχει παρανομήσει και ότι έχει αποκρύψει εισόδημα.

Παράλληλα, υπήρχαν καταγγελίες ότι πίσω από τον ιερέα που έχει έδρα σε μία από τις δύο επίμαχες μητροπόλεις κρύβονται μεγαλύτερα "ψάρια".

Γι' αυτό το ΣΔΟΕ άνοιξε τους λογαριασμούς των δύο μητροπολιτών αλλά και τον συγγενικών τους προσώπων και όπως φαίνεται "έπιασε λαβράκι", καθώς οι καταθέσεις τους ξεπερνούσαν τα 5.000.000 ευρώ.

Πρόκειται για ιεράρχες σε πλούσιες μητροπόλεις , με πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία σε όλη τη χώρα, αλλά και ομόλογα, αμοιβαία και μετοχές.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το ΣΔΟΕ εξετάζει "τρύπα" στα οικονομικά των δύο μητροπόλεων και ιδιαίτερα στα έσοδα από νοίκια και πωλήσεις ακινήτων.

SHARE:

24Media Network