Ηλεκτροσόκ για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΔΕΗ    (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΔΕΗ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Σε αυξήσεις φωτιά προχωρά και επισήμως η ΔΕΗ. "Παγώνουν" μόνο το οικιακό και το τιμολογιο πολυτέκνων. Υψηλότερες οι ανατιμήσεις για τις μεγάλες καταναλώσεις. Δείτε αναλυτικούς πίνακες

Από 9% έως 12,1% κλιμακώνονται οι αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου (η μεσοσταθμική αύξηση είναι 9,2%).

Στο νυχτερινό ρεύμα αντίστοιχα οι αυξήσεις κυμαίνονται από 9% έως 11,6%, ενώ το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο και το τιμολόγιο πολυτέκνων «παγώνουν» για το 2012.

Στις εμπορικές-βιομηχανικές χρήσεις οι ανατιμήσεις κυμαίνονται από 6,9% έως 9,4%, στο αγροτικό ρεύμα φτάνουν στο 8,9%, ενώ η μεγαλύτερη αύξηση (14,9 %) έγινε στο τιμολόγιο φωτισμού οδών και πλατειών.

Αυτά προκύπτουν από τις σημερινές ανακοινώσεις της ΔΕΗ για τα νέα τιμολόγια που ισχύουν από την αρχή του έτους, ύστερα από τη σχετική έγκριση του ΥΠΕΚΑ.

Εκκρεμεί η ανακοίνωση των αναλυτικών τιμολογίων, δηλαδή οι χρεώσεις ανά κιλοβατώρα ανάλογα με το ύψος και την κατηγορία κατανάλωσης.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, οι αναπροσαρμογές έγιναν λαμβάνοντας υπόψη αφενός τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικιακοί καταναλωτές και οι επιχειρήσεις, αφετέρου τις σημαντικές αυξημένες δαπάνες για υγρά καύσιμα, φυσικό αέριο και αγορές ηλεκτρικής ενέργειας.

Η ΔΕΗ σημειώνει επίσης ότι οι αυξήσεις στο οικιακό ρεύμα είναι υψηλότερες για τις μεγάλες καταναλώσεις (πάνω από 3.000 κιλοβατώρες το τετράμηνο), οι οποίες τιμολογούνται κατά 54% ακριβότερα σε σχέση με τις χαμηλότερες (κάτω από 800 kwh).

Δείτε εδώ αναλυτικούς πίνακες για το πώς διαμορφώνονται τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αγορά
SHARE:

24Media Network