ΗΠΑ: Τουλάχιστον 6 δισ. δολάρια στοίχισε το shutdown

Ντόναλντ Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ AP

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης S&P η ζημία της οικονομίας των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της μερικής αναστολής λειτουργιών υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους ανέρχεται σε τουλάχιστον 6 δισ. δολάρια.

Σε τουλάχιστον 6 δισεκατομμύρια δολάρια ανήλθε η ζημία της οικονομίας των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του shutdown, της μερικής αναστολής λειτουργίας υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους, ποσό που αναλογεί στα απολεσθέντα έσοδα διότι εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι λειτουργοί τέθηκαν σε αναγκαστική αργία και διότι διακόπηκαν άλλες, εξωτερικές δραστηριότητες που συνδέονται με το αμερικανικό δημόσιο, εκτίμησε σε σημείωμά του ο οίκος αξιολόγησης S&P Global Ratings την Παρασκευή.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποδέχθηκε την Παρασκευή μια συμφωνία με σκοπό να αρθεί το αδιέξοδο και να χρηματοδοτηθούν διάφορες υπηρεσίες του ομοσπονδιακού κράτους ως τα μέσα του Φεβρουαρίου, στην οποία δεν συμπεριλαμβάνεται η χρηματοδότηση ύψους 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων που απαιτεί από το Κογκρέσο για να ανεγερθεί το τείχος που θέλει στα σύνορα της χώρας του με το Μεξικό.

«Μολονότι αυτό το shutdown τελείωσε», το γεγονός ότι «ελάχιστη συναίνεση» καταγράφεται στο Καπιτώλιο «πιθανότατα θα πλήξει την εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων και το κλίμα στη χρηματαγορά», επισήμανε ο S&P στο σημείωμα που έδωσε στη δημοσιότητα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΗΠΑ: Συμφωνία για το τέλος του shutdown

ΗΠΑ: Καταψηφίστηκαν νομοσχέδια για τον τερματισμό του shutdown

SHARE: