Ισπανός ΥΠΟΙΚ: Η Ελλάδα δεν θα πάρει ούτε ευρώ αν δεν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις

Ισπανός ΥΠΟΙΚ: Η Ελλάδα δεν θα πάρει ούτε ευρώ αν δεν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις

Καμία πληρωμή προς την Ελλάδα μέχρι την ψήφιση και την εφαρμογή όλων των μεταρρυθμίσεων της 20ης Φεβρουαρίου, δήλωσε στους Financial Times ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος

Η ευρωζώνη δεν θα προχωρήσει σε καμία πληρωμή προς την Ελλάδα μέχρι την ψήφιση και την εφαρμογή όλων των μεταρρυθμίσεων ως προς τις οποίες η Αθήνα συμφώνησε τον Φεβρουάριο, δήλωσε στους Financial Times ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος.

"Θα δούμε εάν η λίστα των μεταρρυθμίσεων είναι αρκετά διεξοδική ή όχι. Αλλά δεν θα υπάρξει καμία εκταμίευση πριν επιβεβαιωθεί πραγματικά ότι οι μεταρρυθμίσεις έχουν εγκριθεί και εφαρμοσθεί. Αυτή είναι η προσέγγιση", δήλωσε ο ισπανός υπουργός Οικονομικών.

"Κανείς δεν μπορεί να παραβιάζει τους κανόνες. Θα ήταν αποτυχία για την Ελλάδα ή οποιοδήποτε άλλο μέλος να εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ. Αλλά θα ήταν αντίστοιχη, ή και ακόμη μεγαλύτερη, αποτυχία η παραβίαση των κανόνων μας", είπε, προσθέτοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να επιστρέψει στην πολιτική της προηγούμενης κεντρο-δεξιάς κυβέρνησης.

"Το θέμα είναι να επιστρέψει η Ελλάδα στον δρόμο της ανάπτυξης. Πώς θα γίνει αυτό; Πρέπει να το επιτύχουμε μέσω μέτρων με στόχο την ανταγωνιστικότητα, την αύξηση της παραγωγικότητας, την καταπολέμηση των ολιγοπωλίων και των μονοπωλίων, την εφαρμογή αποτελεσματικού φοροεισπρακτικού συστήματος και ενός πραγματικού προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων", δήλωσε επίσης ο Λουίς ντε Γκίντος.

SHARE:

24Media Network