Ιταλοί πολιτικοί επιμένουν για κορονο-ομόλογο και θυμίζουν στη Γερμανία το 1953

Ιταλοί πολιτικοί επιμένουν για κορονο-ομόλογο και θυμίζουν στη Γερμανία το 1953
Οικογένεια στην Ιταλία AP Photo/Andrew Medichini

Έκκληση για την έκδοση ομολόγου για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού απευθύνουν Ιταλοί πολιτικοί. Επιτίθενται στην Ολλανδία και θυμίζουν στην Γερμανία την Συμφωνία του Λονδίνου.

Με μια ολοσέλιδη καταχώριση στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, Ιταλοί πολιτικοί ζητούν από τη Γερμανία να εγκρίνει τα αποκαλούμενα ομόλογα κορονοϊού.

Οι Ιταλοί γράφουν στους “αγαπητούς Γερμανούς φίλους” ότι δεν πρόκειται για αμοιβαιοποίηση παλαιού δημόσιου χρέους, αλλά για τους πόρους ενός ευρωπαϊκού σχεδίου διάσωσης που θα διαμορφώσουν και θα διαχειριστούν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί.

Οι Ιταλοί πολιτικοί, κυρίως δήμαρχοι και βουλευτές από την βόρεια Ιταλία, ασκούν έντονη κριτική στην Ολλανδία, η οποία έχει ταχθεί αναφανδόν κατά των κοινών ευρωπαϊκών ομολόγων. “Η ολλανδική στάση είναι ένα παράδειγμα έλλειψης ηθικής και αλληλεγγύης”, υπογραμμίζουν.

Στην έκκληση, οι συντάκτες υπενθυμίζουν επίσης τη Συμφωνία του Λονδίνου για τη μείωση του γερμανικού χρέους το 1953. “Η Ιταλία εξακολουθεί να είναι πεπεισμένη για την ορθότητα της απόφασης που ελήφθη τότε. Την εποχή εκείνη η Γερμανία κατάφερε να αποφύγει την χρεοκοπία και βίωσε την αλληλεγγύη”, τονίζουν.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα