Ηχηρό “όχι” στη Σύμβαση Πρώτης Απασχόλησης

Ηχηρό “όχι” στη Σύμβαση Πρώτης Απασχόλησης

Ράπισμα για όσες κυβερνήσεις ήθελαν να εφαρμόσουν τη Σύμβαση Πρώτης Απασχόλησης αποτελεί η απόφαση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας

Ράπισμα για τη γαλλική κυβέρνηση αλλά και όσες ήθελαν να εφαρμόσουν τη Σύμβαση Πρώτης Απασχόλησης αποτελεί η απόφαση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας. Η Επιτροπή που μελέτησε τους όρους της Σύμβασης απεφάνθη ότι η διορία δύο ετών που παρείχε στον εργοδότη προκειμένου να απολύσει το νέο εργαζόμενο-χωρίς καν συγκεκριμένη αιτιολογία- δεν είναι λογική.

Η “Σύμβαση Πρώτης Απασχόλησης”, που ήδη είχε τεθεί σε εφαρμογή από τη Γαλλία από το καλοκαίρι του 2005 και παρά τις έντονες αντιδράσεις- κρίθηκε ανεπαρκής από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας , η οποία επεσήμανε στο πόρισμά της ότι κανένα συμβόλαιο εργασίας δεν μπορεί να καταγγελθεί από τον εργοδότη, “χωρίς την επίκληση ισχυρής αιτιολογίας εκ μέρους του”.

Στη Γαλλία, η διετής σύμβαση απασχόλησης προτάθηκε για επιχειρήσεις που απασχολούσαν από έναν έως 19 υπαλλήλους με την αιτιολογία ότι θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της ανεργίας και θα ενθαρρύνει τους επιχειρηματίες να κάνουν προσλήψεις.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα