Μοσκοβισί: Δεν θα υπάρξουν "κακές εκπλήξεις" στον ελληνικό προϋπολογισμό

Σεντένο και Μοσκοβισί σε προηγούμενο Eurogroup
Σεντένο και Μοσκοβισί σε προηγούμενο Eurogroup AP

Ο επίτροπος Οικονομικών δεν θέλησε να προδικάσει τις ανακοινώσεις της Τετάρτης έκανε όμως ένα θετικό νεύμα μετά το Eurogroup, ενώ και ο Σεντένο σχολίασε πως είναι καλή είδηση πως η Ελλάδα θα συμμετάσχει γαι πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο

Δεν πρόκειται να υπάρξουν "κακές εκπλήξεις" ξεκαθάρισε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί ερωτηθείς σχετικά με τον ελληνικό προϋπολογισμό σε συνέντευξη Τύπου μετά το έκτακτο Eurogroup που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες. "Δεν μπορούμε να προδικάσουμε από σήμερα αυτά που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη.

Υπομονή" ανέφερε ο Π. Μοσκοβισί, σχολιάζοντας ότι από μόνο του ότι η Ελλάδα θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο είναι ένα "γεγονός", μια "καλή είδηση". "Η συνεργασία με τις ελληνικές αρχές είναι πολύ θετική. Μην περιμένετε κακές εκπλήξεις στην έκθεση. Δεν θα υπάρχουν", σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα δεν ήταν στην ατζέντα της συνεδρίασης, επαναλαμβάνοντας ότι δεν είναι ανάμεσα στις χώρες που έχει λάβει γράμμα από την Επιτροπή σχετικά με τον προϋπολογισμό της. "Είμαι σίγουρος ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική διαδικασία και θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για το επόμενο και τα επόμενα έτη έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει πραγματικά ένα ‘success story' στο μέλλον", κατέληξε.

ADVERTISING
Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Eurogroup, Προϋπολογισμός
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στις 18 Δεκέμβρη ψηφίζεται ο Προϋπολογισμός για το 2019

Αλλαγή σελίδας: Το 2019 ο πρώτος χρόνος "καθαρών" παροχών

Ναι σε όλα από το Euroworking Group: Συντάξεις και ελαφρύνσεις

SHARE:

24Media Network