ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Το κτίριο της Βουλής

Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για την πορεία της οικονομίας

Η αβεβαιότητα για την ταχύτητα επαναφοράς της οικονομικής δραστηριότητας και η δυνατότητα των νοικοκυριών και επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους αποτελούν δυο βασικά σημεία κινδύνου για την οικονομία.

Προϋπολογισμός: Ξεφεύγει το έλλειμμα το πρώτο 5μηνο του 2021

Προϋπολογισμός: Ξεφεύγει το έλλειμμα το πρώτο 5μηνο του 2021

Την περίοδο απο τον Ιανουάριο έως τον Μάιο του 2021 τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 16.859 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 193 εκατ. ευρώ ή 1,1% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2021 .

Το κτίριο της Βουλής

Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Στο 4,8% η ανάπτυξη το 2021 – "Καμπανάκι" για ανισότητες

Η επαναφορά στην ανάκαμψη, σύμφωνα με την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού για το α' τρίμηνο του 2021, δεν αρκεί να ιδωθεί μόνο μέσα από τα συνολικά μεγέθη και τους μέσους όρους, αλλά πρέπει να λάβει υπόψη και τις έντονες ασυμμετρίες μεταξύ κλάδων, νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης

Σκυλακάκης: Αυξημένα κατά 47 εκατ. ευρώ τα φορολογικά έσοδα Μαΐου 2021

Συγκρατημένη αισιοδοξία για το ενδεχόμενο ταχύτερης ανάκαμψης εκφράζει με δήλωσή του ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης με αφορμή τις ανακοινώσεις για την πορεία του προϋπολογισμού το 2021.

Τράπεζα της Ελλάδος - Φωτογραφία αρχείου

Προϋπολογισμός: Πρωτογενές έλλειμμα ύψους 8.167 εκατ. ευρώ το 5μηνο

Τα έσοδα από φόρους το Μάιο ανήλθαν σε 2.981 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 47 εκατ. ευρώ ή 1,6% έναντι του στόχου, παρά τις επιπτώσεις, όπως αναφέρει το Υπ. Οικονομικών, στα φορολογικά έσοδα λόγω των lockdown.

Τράπεζα της Ελλάδος

Προϋπολογισμός: Πρωτογενές έλλειμμα 6.201 εκατ. ευρώ το τετράμηνο

Με βάση τα στοιχεία Κρατικού Προϋπολογισμού Απριλίου 2021 το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε έλλειμμα ύψους 6.201 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 5.248 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς ελλείμματος 1.516 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2020.

Η Τράπεζα της Ελλάδος

Πρωτογενές Έλλειμμα - Απρίλιος: Στα 6.211 εκατ. ευρώ με αύξηση έναντι στόχου περίπου 1 δισ. ευρώ

Τα έσοδα από φόρους εμφανίζονται μειωμένα κατά 256 εκατ. ευρώ ή 7,9% τον Απρίλιο με βάση τα προσωρινά στοιχεία του Υπ. Οικονομικών λόγω της παράτασης των "απαγορευτικών" στην οικονομία. "Σανίδα" σωτηρίας αποτέλεσε το μέρισμα από την Τράπεζα της Ελλάδος και τα κέρδη από ελληνικά ομόλογα.

Χρήματα

Η "ακτινογραφία" των εσόδων του Α' τριμήνου 2021

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 11.509 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 658 εκατ. ευρώ ή 5,4% έναντι της εκτίμησης για το αντίστοιχο διάστημα που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2021.

Τράπεζα της Ελλάδος

Πρωτογενές έλλειμμα 3,424 δισ. ευρώ τον Μάρτιο - Οι "τρύπες" στα έσοδα

Μπορεί η εικόνα να είναι καλύτερη από τη στοχοθεσία ωστόσο όπως φαίνεται όλα θα εξαρτηθούν από τι θα γίνει στο μέτωπο της ανάπτυξης στο β' εξάμηνο του έτους, αλλά και των αναγκών στήριξης των επιμέρους κλάδων της οικονομίας, σε σχέση με τους δημοσιονομικούς στόχους.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

10η μεταμνημονιακή αξιολόγηση: Μέτρα στήριξης και ελλείμματα στο "μάτι" των θεσμών

Οι θεσμοί αναμένεται να εξετάσουν τις εξελίξεις στο τραπεζικό πεδίο, αλλά και να ασκήσουν πιέσεις για την εφαρμογή του πτωχευτικού πλαισίου και για την έναρξη των πλειστηριασμών το ταχύτερο δυνατόν.

Τουρίστες στου Φιλοπάππου (Φωτογραφία αρχείου)

Πακέτο μέτρων: Ανεβαίνει ο λογαριασμός και περιμένει και ο τουρισμός

Η χώρα έχει δανειστεί 22 δισ. ευρώ τα τελευταία δύο χρόνια για τη στήριξη των ταμειακών της διαθεσίμων αυξάνοντας το λογαριασμό του χρέους σε δυσθεώρητα επίπεδα. Κι ακόμη υπάρχει μακρύς δρόμος μέχρι να ξεκινήσει ο "αιμοδότης" τουρισμός.

Υπουργείο Οικονομικών

Με e-δικαιολογητικά η πληρωμή των δαπανών του Δημοσίου

Σε ετήσια βάση αναμένεται να δημιουργηθούν περίπου 240.000 φάκελοι δαπανών Κρατικού Προϋπολογισμού, με κάθε φάκελο να περιέχει από 8 έως 14 έγγραφα ή συνδέσμους σε άλλα Πληροφορικά Συστήματα, όπου είναι αποθηκευμένα τα έγγραφα.

Εικόνα παραίτησης έξω από μαγαζί στην Πλάκα

Η εξέλιξη της πανδημίας φέρνει νέα πακέτα για την οικονομία

Με δεδομένη την κατάσταση ασφυξίας που βιώνουν οι επιχειρήσεις ο προβληματισμός για το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς, αλλά και το νέο μίγμα μέτρων, είναι έντονος. Η ανάγκη για νέα πακέτο στήριξης είναι δεδομένη.

Το κτήριο του Υπουργείου Οικονομικών στην πλατεία Συντάγματος,στιγμιότυπο από εχθές το απόγευμα,Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)

Προϋπολογισμός Ιανουάριος - Φεβρουάριος: Πρωτογενές έλλειμμα ύψους 1.5 δισεκ. ευρώ

Τα προσωρινά στοιχεία προϋπολογισμού που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης για το δίμηνο Ιανουαρίου Φεβρουαρίου. Τι δήλωσε ο υπουργός.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Ανοίγει η δεύτερη φάση

Σήμερα ή αύριο θα ανοίξουν οι καταβολές για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6, το κονδύλι θα είναι περίπου 500 εκατ. ευρώ και ο αριθμός των δικαιούχων μικρότερος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Επιχειρήσεις σούπερ  μάρκετ

"Φουσκώνει" διαρκώς ο λογαριασμός για το κρατικό ταμείο - Αναζητείται σενάριο για άνοιγμα "σωσίβιο"

Το κόστος των μέτρων για τον κορονοϊό έχει ήδη ξεπεράσει αυτό που υπολόγιζε ο προϋπολογισμός, την ίδια ώρα που το διεθνές οικονομικό περιβάλλον γίνεται ολοένα και πιο αβέβαιο.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Προϋπολογισμός: Πρωτογενές έλλειμμα 1,5 δισ. και υστέρηση εισπράξεων 295 εκατ. ευρω τον Ιανουάριο

Το lockdown κόστισε ακριβά στον κρατικό προϋπολογισμό. Απόκλιση σχεδόν 300 εκατ. ευρώ στα φορολογικά έσοδα και μεγάλη αύξηση ελλείμματος παρά τη συγκράτηση των δαπανών.

Έρημη πόλη η Αθήνα λόγω lockdown

Μάχη για να "κρατηθεί" ζωντανό το σενάριο του προϋπολογισμού

Για να "σωθεί" ο πρώτος μήνας του έτους για την οικονομία ανοίγει η αγορά, ώστε αφενός να μη χαθεί στο εμπόριο ο τζίρος των εκπτώσεων, αλλά και να τονωθούν τα έσοδα και η αναπτυξιακή διαδιασία.

Γαλλικό πολεμικό αεροσκάφος Rafale

Σε λίγες ημέρες στην Αθήνα οι υπογραφές για τα Rafale

Το κλείσιμο της συμφωνίας με Γαλλία ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης και κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν ψηφίζει τον προϋπολογισμό για την άμυνα. Επέμεινε για επιτυχία στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για την Τουρκία

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2021"

Μητσοτάκης: Μείωση ενοικίου 80% για λιανεμπόριο και εστίαση

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε μείωση του ενοικίου για Ιανουάριο και Φεβρουάριο για τους κλάδους που μένουν κλειστοί τα Χριστούγεννα λόγω lockdown και αποζημίωση των ιδιοκτητών. Ξεκινά και 5ος κύκλος επιστρεπτέας προκαταβολής

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος

Βελόπουλος: ''Είστε οι Χουντίνι της οικονομίας - Άλλα λέτε το μεσημέρι, άλλα το βράδυ''

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κατηγόρησε το οικονομικό επιτελείο για αλχημείες στην οικονομία. Επιπλέον, αναφέρθηκε και στις αβεβαιότητες του προϋπολογισμού του 2021.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Κουτσούμπας για προϋπολογισμό: "Μνημείο αντιλαϊκότητας σε βάρος των εργαζομένων"

"Το αναπτυξιακό πρόταγμα του καπιταλισμού στη χώρα μας για την επόμενη δεκαετία έχει βαθιά αντιλαϊκό πρόσημο", υπογράμμισε ο ΓΓ του ΚΚΕ κατά την ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό

Η Φώφη Γεννηματά στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2021"

Γεννηματά: Ο προϋπολογισμός οδηγεί σε οπισθοδρόμηση και νέα αδιέξοδα

Την ολοκληρωμένη πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για την ανάταξη των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας ανέπτυξε η Φώφη Γεννηματά, ενώ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική