news 24/7

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Τσακαλώτος: Ήταν ιστορικά αναγκαίο να αναλάβουμε την κυβέρνηση το 2015

Τσακαλώτος: Ήταν ιστορικά αναγκαίο να αναλάβουμε την κυβέρνηση το 2015

"Η Αριστερά το 2015 ανέλαβε την κυβέρνηση όχι γιατί κατείχε την απόλυτη αλήθεια, αλλά γιατί ήταν ιστορικά αναγκαίο να αναχαιτιστεί η ανθρωπιστική κρίση" υπογράμμισε ο τέως υπουργός Οικονομικών - Το σχόλιό του για τον προϋπολογισμό.

Υπουργείο Οικονομικών

Προϋπολογισμός 2020: Προβλέπει νέα δάνεια, μείωση "κόκκινων δανείων" και χαμηλότοκο δανεισμό για το δημόσιο

Τι προβλέπεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που εστάλη στις Βρυξέλλες για δανεισμό, καταθέσεις και επιτόκια δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Ο Υπουργός Οικονομικών Χ.Σταϊκούρας και ο Κλάους Ρέγκλινγκ στο πρόσφατο συνέδριο του Economist

Έκλεισε το δημοσιονομικό κενό του προϋπολογισμού για το 2020

Το σχέδιο του προϋπολογισμού, που εστάλη στις Βρυξέλλες δεν έχει κανένα δημοσιονομικό κενό και προβλέπει πρωτογενές 3,6% τον επόμενο χρόνο. Ανοιχτό το περιθώριο για πρόσθετες παροχές το 2019.

Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: Στη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα του προϋπολογισμού

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως οι δράσεις που αφορούν στη μείωση των φορολογικών συντελεστών, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του κράτους, κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Προσχέδιο προϋπολογισμού: Αύξηση του επιδόματος θέρμανσης - Αναπροσαρμόζονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων 

Αναλυτικά όσα προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Τι αναφέρει για την οικοδομική δραστηριότητα και τι περιλαμβάνουν τα ενισχυτικά μέτρα.

Φωτό αρχείου: Υπουργείο Οικονομικών

Προϋπολογισμός 2020: Χωρίς δημοσιονομικό κενό και με θετικά μέτρα ύψους 940 εκατ. ευρώ

Κατατίθεται αύριο στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού του επόμενου έτους, ο οποίος θα είναι ο δεύτερος καθαρά επεκτατικός μετά το τέλος των μνημονίων.

Συναντήσεις κυβερνητικών στελεχών με τους εκπροσώπους των Θεσμών

Οι Θεσμοί έφυγαν αλλά θα μας παρακολουθούν. Τι θα γίνει με το κενό 1 δισ. για το 2020

Θετικό κλίμα επικράτησε στις συζητήσεις της κυβέρνησης με τους Θεσμούς. Στάση αναμονής για την υστέρηση δημοσιονομικού χώρου που εντόπισαν για το 2020. Τα "κλειδιά" για να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες

Στιγμιότυπο από το υπουργείο Οικονομικών.

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές με τους θεσμούς - Συμφωνία μέχρι το τέλος Νοεμβρίου

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των απευθείας επαφών του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς στο πλαίσιο της 4ης αξιολόγησης, με την τελική συμφωνία για τον προϋπολογισμό του 2020 να αναμένεται στο τέλος Νοεμβρίου.

Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Οικονομικών

Αξιολόγηση: Καλή εικόνα για το 2019 - Ποιο το ζητούμενο για τον προϋπολογισμό του 2020

H χρήση των ANFA θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη διαπραγμάτευση για τις ελαφρύνσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση για τον επόμενο χρόνο και τελικά τον προϋπολογισμό του 2020.

ALPHA BANK

Alpha Bank: Βλέπει συνθήκες δημοσιονομικής σταθερότητας

Οι αναλυτές της Alpha Bank αναφέρουν ότι η επιτυχής εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού στο πρώτο 6μηνο του 2019, σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού, διασφαλίζουν σε σημαντικό βαθμό συνθήκες δημοσιονομικής σταθερότητας.

Κριστίν Λαγκάρντ

Πλεονάσματα: Δύσκολες αλλά όχι απίθανες οι ελαφρύνσεις για τα νοικοκυριά το 2020

Περιθώρια για παροχές από τα νοικοκυριά ακόμη και το 2020 θα έχει η κυβέρνηση, αν οι δανειστές δεχθούν μια πρώτη δημοσιονομική χαλάρωση για την Ελλάδα μέσω των ANFA.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μαξίμου

Κυβερνητική αισιοδοξία για την πορεία της οικονομίας - Ο κρίσιμος Σεπτέμβριος

Με ημερομηνίες σταθμούς για την πορεία των μεγεθών του προϋπολογισμού ο Σεπτέμβριος. Οι συναντήσεις του πρωθυπουργού και οι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η πολιτική ηγεσία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Φωτογραφία αρχείου

ΣΥΡΙΖΑ για εκτέλεση προϋπολογισμού: Επιβεβαιώνεται η προσπάθειά μας για οριστική έξοδο από την κρίση

Τα στοιχεία από την εκτέλεση του προϋπολογισμού επιβεβαιώνουν "ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, αλλά σταθεροποίησε την οικονομία σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης", σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του κόμματος.

Το κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών

Υπέρβαση φορολογικών εσόδων 618 εκατ. ευρώ τον Μάιο - Ποιοι φόροι στήριξαν τον προϋπολογισμό

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 20.186 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2.546 εκατ. ευρώ ή 14,4% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί για το 2019 στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού.

Η Βουλή των Ελλήνων εξωτερικά

Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Μειωμένο κατά 79 εκατ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα το Α' τρίμηνο του 2019 

Ως προς τις δαπάνες του Κρατικού Προϋπολογισμού παρατηρείται αύξηση κατά 1.094 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο πρώτο τρίμηνο του προηγούμενο έτος.

Η Βουλή των Ελλήνων εξωτερικά

Θετική η προοπτική της οικονομίας - Οι τρεις επόμενες προκλήσεις

Σε φάση ανάκαμψης βρίσκεται η ελληνική οικονομία σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής το οποίο καλεί για την συνέχιση του μεταρρυθμιστικού Momentum - Προσοχή σε εκλογικό κύκλο, κόκκινα δάνεια, δικαστικές αποφάσεις.

Το κτήριο του Υπουργείου Οικονομικών στην πλατεία Συντάγματος

Πρωτογενές πλεόνασμα: Στα 7,62 δισ. ευρώ το 11μηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού έφτασε τα 47,47 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 760 εκατ. ευρώ ή 1,6% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού 2019.

Ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης

Σαρίδης: Δεν εντάσσομαι στον ΣΥΡΙΖΑ, θα καταψηφίσω τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σε δήλωσή του μετά την ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό του 2019, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, που υπερψήφισε, ξεκαθάρισε πως δεν αποχωρεί από το κόμμα στο οποίο ανήκει.

Βουλή ψήφος εμπιστοσύνης

Προϋπολογισμός 2019: Πέρασε με 154 "ναι" - Υπερψήφισε ο Σαρίδης

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης υπερψήφισε τον Προϋπολογισμό αυξάνοντας την κυβερνητική πλειοψηφία. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς διευκρίνισε ότι δεν ψηφίζει τα μυστικά κονδύλια των υπουργείων που δεν περνούν από έλεγχο της Βουλής.