news 24/7

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Το κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών

Τα μυστικά των "μυστικών κονδυλίων"

Τι είναι οι απόρρητες δαπάνες, Ποιοι τις διαχειρίζονται, ποιοί τις ελέγχουν. Ποσο έχουν αναστατώσει κατά καιρούς την πολιτική ζωή. Πώς το θέμα επανήλθε στην πολιτική συζήτηση με αφορμή σχετική ρύθμιση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μετανάστευσης.

Απο τη Σύνοδο Κορυφής.

Σύνοδος Κορυφής: Το μεγάλο "παζάρι" για τον προϋπολογισμό της ΕΕ

Προτεραιότητες και κόκκινες γραμμές τέθηκαν επι τάπητος στις διμερείς διαβουλεύσεις μεταξύ των ηγετών της ΕΕ για τον προϋπολοιγισμό.  Οι 27 καλούνται να καταλήξουν σε συμβιβασμό.

Ο Μαρκ Ρούτε

Σύνοδος Κορυφής: Ο Ρούτε πήγε με βιβλίο για να έχει κάτι να διαβάσει

Αναπόφευκτο το αδιέξοδο στις συνομιλίες για τον πολυετή προϋπολογισμό της ΕΕ κατά τον Ολλανδό πρωθυπουργό, ο οποίος εμφανίστηκε στην έκτακτη σύνοδο κορυφής με τη βιογραφία του Σοπέν.

Πολίτες στην Ερμού

Πότε και πώς θα μειωθούν εισφορά αλληλεγγύης, ΕΝΦΙΑ και προκαταβολή φόρου για επιχειρήσεις

Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Οικονομικών έχουν εξαγγείλει από πέρυσι για το 2020 την πρώτη δόση μείωσης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και μια δεύτερη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Τι θα ισχύσει.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

"Για να μιλάς λίγο, σημαίνει ότι κάνεις πολλή και καλή δουλειά"

Τι είπε στον Χρήστο Σταϊκούρα ο Πρόεδρος του Γερμανικού Χρηματιστηρίου και πού οφείλεται η πολύ καλή εικόνα και η αποτελεσματικότητα που επιδεικνύει ο υπουργός Οικονομικών

Σέλφι του πρωθυπουργού με υπουργούς και βουλευτές μετά το τέλος της ψηφοφορίας για τον προϋπολογισμό

Τώρα ξεκινούν τα δύσκολα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Κορυφαίο θέμα το ενδεχόμενο να αποστείλει ο Ερντογάν ερευνητικό σκάφος συνοδευόμενο με φρεγάτες νοτίως της Κρήτης. Αποφάσεις για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, εκλογικό νόμο και “κάψιμο” της απλής αναλογικής με διπλές εκλογές. Το τέλος της περιόδου χάριτος και η επίτευξη των στόχων της οικονομίας

Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου

ΣΥΡΙΖΑ: Ρίγη συγκίνησης για Βορίδη και άλλους νοσταλγούς η ομιλία Μητσοτάκη

"Αφού ψήφισε προϋπολογισμό που δε προβλέπει αντίστοιχη μείωση εσόδων, εντούτοις εξήγγειλε μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ, οι οποίες απλά θα μετριάσουν τις επιβαρύνσεις" αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία Μητσοτάκη

Πέμπτη (5η) ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020", την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019.

Γεννηματά: Από την εικονική κανονικότητα του κ. Μητσοτάκη, στην σκληρή πραγματικότητα των πολιτών

"Ο προϋπολογισμός του 2020 προσγειώνει τον κ. Μητσοτάκη" ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζοντας ότι "το αδιέξοδο παραμένει" και το κοινωνικό κράτος καταρρέει".

Πέμπτη (5η) ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020", την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019.

Τσίπρας: Προϋπολογισμός απάτης και ταξικής μονομέρειας

Μια από τις σφοδρότερες επιθέσεις εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Μίλησε για "κυβέρνηση απάτης" και για "επιτελικό κράτος που αποδείχτηκε κράτος των πλαστών πτυχίων και της fake αριστείας".

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Νέα μείωση ΕΝΦΙΑ 8% για το 2020 ανακοινώνει ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει απόψε πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού νέες φορολογικές ελαφρύνσεις. Συγκεκριμένα νέα μείωση ΕΝΦΙΑ αλλά και μείωση εισφοράς αλληλεγγύης και ασφαλιστικών εισφορών.

Κτίριο Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζα της Ελλάδος: Στα 6,3 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα στο 11μηνο του 2019

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, ο κρατικός προϋπολογισμός εμφάνισε έλλειμα 1,26 δισ. ευρώ από τα 15,1 δισ. ευρώ πλεόνασμα της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

Τέταρτη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020", την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019. Στο βήμα ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Πιερρακάκης: Έρχεται η ψηφιακή ενημερότητα και ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες

Στις νέες ταυτότητες, καθώς επίσης και στην νέα ψηφιακή διάθεση της φορολογικής ενημερότητας αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Έναρξη συζήτησης στην ολομέλεια της βουλής,του Ν/Σ του Υπουργείου Οικονομικών για την έγκριση του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2020

Χριστουγεννιάτικο "μποναμά" ετοιμάζει ο Μητσοτάκης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σήμερα συναντάται με την επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ, να ανακοινώσει αύριο νέα θετικά μέτρα.

Δένδιας: Η Τουρκία δεν θα παρασύρει την Ελλάδα σε επίπεδο Bαλκάνιου καυγατζή

Δένδιας: Η Τουρκία δεν θα παρασύρει την Ελλάδα σε επίπεδο Bαλκάνιου καυγατζή

"Η Ελλάδα, αν απαιτηθεί, θα υπερασπιστεί κατά τη συνταγματική της υποχρέωση τον εθνικό της χώρο" ήταν το μήνυμα που έστειλε στην Τουρκία από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Δένδιας.

Υπουργείο Οικονομικών

Υπέρβαση 1,65 δισ. ευρώ στα έσοδα το 10μηνο - Ποιοι φόροι στήριξαν τον προϋπολογισμό

Σταθερά πάνω από τον στόχο βρέθηκαν στο σύνολο του 10μήνου Ιανουαρίου - Οκτωβρίου τα φορολογικά έσοδα, τα οποία στο τέλος του προηγούμενου μήνα είχαν υπέρβαση έναντι του στόχου κατά 95 εκατ. ευρώ, παρά τις περικοπές σε έμμεσους φόρους που έγιναν τον περασμένο Μάιο.

Η Αθήνα από τον λόφο του Λυκαβηττού

Προϋπολογισμός: Έρχεται κρυφό "χαράτσι" στα ακίνητα μέσω δημοτικών τελών

Πρόσθετα δημοτικά τέλη για αρκετούς πολίτες θα φέρει ο προϋπολογισμός, καθώς οι δήμοι θα αναλάβουν τη διασταύρωση των τετραγωνικών των ακινήτων. Σε ποιες περιπτώσεις θα πληρώνουμε και γιατί επιλέχθηκε αυτός ο τρόπος

Γραφεία Σύριζα

ΣΥΡΙΖΑ για Προϋπολογισμό: Η ΝΔ δίνει πολλά στους λίγους και λίγα στους πολλούς

Ανακοίνωση για τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση στην Βουλή, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι "δεν προκαλεί καμία έκπληξη" καθώς παραμένει "πιστή στη νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία της".

Κατάθεση του Προϋπολογισμού 2020, στην Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019.

Προϋπολογισμός 2020: Ελαφρύνσεις 1,2 δισ. ευρώ σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές

Αναλυτικά όσα περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2020 και τον οποίο κατέθεσε ο Χρήστος Σταϊκούρας. Μέχρι 400 εκατ. ευρώ το κοινωνικό μέρισμα, που μειώνεται ο ΦΠΑ. Αναλυτικά το πακέτο για την ενίσχυση της οικοδομής.

Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.Φωτό αρχείου.

"Ναι" από την Κομισιόν για τα κέρδη των ομολόγων - Τι αλλάζει στην προστασία της πρώτης κατοικίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αν και επαινεί την κυβέρνηση για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, εκφράζει την αησυχία της για τις δικαστικές αποφάσεις σχετικά με τα αναδρομικά

Κομισιόν

Προϋπολογισμός 2020: "Πράσινο φως" από την Κομισιόν

Την έγκριση της Κομισιόν έλαβε το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Η Επιτροπή παραδέχεται ότι η Ελλάδα είναι μια από τις 9 χώρες που επιτυγχάνεται ο μεσοπρόθεσμος στόχος, ο οποίος για την χώρα μας είναι πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2020.

O υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης

Αντίστροφη μέτρηση για το μέρισμα του 2019: Πλεόνασμα - μαμούθ του προϋπολογισμού το 10μηνο

Τα πρώτα στοιχεία του προϋπολογισμού για το διάστημα Ιανουαρίου - Οκτωβρίου καταγράφουν πρωτογενές πλεόνασμα 5,75 δισ. ευρώ έναντι στόχου για 2,31 δισ. ευρώ.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Τσακαλώτος: Ήταν ιστορικά αναγκαίο να αναλάβουμε την κυβέρνηση το 2015

"Η Αριστερά το 2015 ανέλαβε την κυβέρνηση όχι γιατί κατείχε την απόλυτη αλήθεια, αλλά γιατί ήταν ιστορικά αναγκαίο να αναχαιτιστεί η ανθρωπιστική κρίση" υπογράμμισε ο τέως υπουργός Οικονομικών - Το σχόλιό του για τον προϋπολογισμό.

Υπουργείο Οικονομικών

Προϋπολογισμός 2020: Προβλέπει νέα δάνεια, μείωση "κόκκινων δανείων" και χαμηλότοκο δανεισμό για το δημόσιο

Τι προβλέπεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που εστάλη στις Βρυξέλλες για δανεισμό, καταθέσεις και επιτόκια δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Ο Υπουργός Οικονομικών Χ.Σταϊκούρας και ο Κλάους Ρέγκλινγκ στο πρόσφατο συνέδριο του Economist

Έκλεισε το δημοσιονομικό κενό του προϋπολογισμού για το 2020

Το σχέδιο του προϋπολογισμού, που εστάλη στις Βρυξέλλες δεν έχει κανένα δημοσιονομικό κενό και προβλέπει πρωτογενές 3,6% τον επόμενο χρόνο. Ανοιχτό το περιθώριο για πρόσθετες παροχές το 2019.

Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: Στη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα του προϋπολογισμού

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως οι δράσεις που αφορούν στη μείωση των φορολογικών συντελεστών, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του κράτους, κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Προσχέδιο προϋπολογισμού: Αύξηση του επιδόματος θέρμανσης - Αναπροσαρμόζονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων 

Αναλυτικά όσα προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Τι αναφέρει για την οικοδομική δραστηριότητα και τι περιλαμβάνουν τα ενισχυτικά μέτρα.

Φωτό αρχείου: Υπουργείο Οικονομικών

Προϋπολογισμός 2020: Χωρίς δημοσιονομικό κενό και με θετικά μέτρα ύψους 940 εκατ. ευρώ

Κατατίθεται αύριο στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού του επόμενου έτους, ο οποίος θα είναι ο δεύτερος καθαρά επεκτατικός μετά το τέλος των μνημονίων.

Συναντήσεις κυβερνητικών στελεχών με τους εκπροσώπους των Θεσμών

Οι Θεσμοί έφυγαν αλλά θα μας παρακολουθούν. Τι θα γίνει με το κενό 1 δισ. για το 2020

Θετικό κλίμα επικράτησε στις συζητήσεις της κυβέρνησης με τους Θεσμούς. Στάση αναμονής για την υστέρηση δημοσιονομικού χώρου που εντόπισαν για το 2020. Τα "κλειδιά" για να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες