Καλάθι του νοικοκυριού: Παρατείνεται μέχρι τέλος του χρόνου

Καλάθι του νοικοκυριού: Παρατείνεται μέχρι τέλος του χρόνου
Καλάθι του νοικοκυριού eurokinissi

Μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2023 παρατείνεται το καλάθι του νοικοκυριού, καθώς επίσης και το πλαφόν στα ποσοστά κέρδους για βενζινάδικα και super market.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης, με ανακοίνωσή του, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις ότι η πρωτοβουλία «Καλάθι του νοικοκυριού» θα συνεχιστεί μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Παράλληλα, θα επεκταθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023 το μέτρο του μεγίστου περιθωρίου κέρδους για τις επιχειρήσεις που εμπορεύονται βασικά καταναλωτικά προϊόντα και καύσιμα προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα αθέμιτης κερδοφορίας εις βάρος των καταναλωτών.

Λιανικό εμπόριο: Πτώση στη ζήτηση – Που “φρέναρε” η κατανάλωση

Μείωση 5,2% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Απρίλιο εφέτος, καθώς ο τζίρος κινήθηκε πτωτικά σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες των καταστημάτων, εκτός από τα καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις μειώθηκαν σε: Έπιπλα- ηλεκτρικά είδη-οικιακό εξοπλισμός (8,9%), Φαρμακευτικά- καλλυντικά (7,4%), Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (5,5%), Τρόφιμα- ποτά- καπνό (3,9%), Ένδυση-υπόδηση (3,7%), Πολυκαταστήματα (3,1%) και Βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη (1,2%). Αντίθετα, αυξήθηκαν στα Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (1,2%).

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) παρουσίασε μείωση 5,2% τον Απρίλιο 2023 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2022, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2023 σημείωσε αύξηση 9%. Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 2,1% τον Απρίλιο 2023 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2023.

Ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών (κύκλος εργασιών σε τρέχουσες τιμές) παρουσίασε αύξηση 1,5% τον Απρίλιο 2023 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2022, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2023 σημείωσε αύξηση 9,8%. Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 1,9% τον Απρίλιο 2023 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2023.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα