Καναδάς: Εμπορικά αντίποινα στις ΗΠΑ - Δασμοί 12,6 δισ. δολαρίων σε αμερικανικές εισαγωγές

"Όλα τα σενάρια" στο τραπέζι απέναντι στον απρόβλεπτο Τραμπ, λέει ο Καναδάς
"Όλα τα σενάρια" στο τραπέζι απέναντι στον απρόβλεπτο Τραμπ, λέει ο Καναδάς AP

Η απάντηση του Καναδά στους δασμούς που επέβαλε η Ουάσινγκτον στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου κοστολογείται στα 12,6 δισ. δολάρια

Ο Καναδάς ανακοίνωσε εμπορικά αντίποινα εναντίον των ΗΠΑ ύψους 12,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε αμερικανικά προϊόντα σε απάντηση στους δασμούς που επέβαλε η Ουάσινκγτον στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Η κυβέρνηση του Τζάστιν Τριντό δεν επέλεξε την σκληρή γραμμή. Η Οτάβα σχεδίαζε να επιβάλει δασμούς ύψους 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε αμερικανικά προϊόντα, πριν αλλάξει γνώμη και επιλέξει να αποφύγει να πλήξει καναδικές εταιρίες που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στο διασυνοριακό εμπόριο, δήλωσε μια πηγή της καναδικής κυβέρνησης στο Γαλλικό Πρακτορείο.

ADVERTISING

Ο Καναδάς θα χορηγήσει επίσης για τα επόμενα δύο χρόνια έως και 1,52 δισεκατομμύρια δολάρια σε στήριξη των βιομηχανιών χάλυβα και αλουμινίου που επηρεάζονται από τους αμερικανικούς δασμούς, ανέφερε η κυβέρνηση.

Η υπουργός Εξωτερικών Κρίστια Φρίλαντ τόνισε ότι οι δασμοί θα ισχύσουν από 1η Ιουλίου, όπως ήταν προγραμματισμένο και θα παραμείνουν «έως ότου οι ΗΠΑ εξαλείψουν τα τιμωρητικά μέτρα ενάντια στον Καναδά».

«Δεν θα κλιμακώσουμε και δεν θα υποχωρήσουμε», τόνισε η Φρίλαντ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

SHARE:

24Media Network