Κάντο όπως το Πεκίνο: Σχεδόν 50% περικοπές δαπανών πέτυχε η Κίνα

A child salutes near a Communist Party's logo as he poses for photograph at the military museum in Beijing, Thursday, July 27, 2017. The museum showcasing some Chinese latest weapons to commemorate the 90th anniversary of the founding of the People's Liberation Army on Aug. 1, 2017. (AP Photo/Andy Wong)
A child salutes near a Communist Party's logo as he poses for photograph at the military museum in Beijing, Thursday, July 27, 2017. The museum showcasing some Chinese latest weapons to commemorate the 90th anniversary of the founding of the People's Liberation Army on Aug. 1, 2017. (AP Photo/Andy Wong) AP

Μείωση του οικονομικού κόστους της διοικητικής υποστήριξης υποδομών κατά 5,3 δισ. δολάρια, το πρώτο εξάμηνο του 2017

Οι αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν πως πέτυχαν μείωση κόστους δαπανών κατά 45,5% του ετήσιου κόστους μείωσης των δαπανών, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών της χώρας, μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2017. Πιο συγκεκριμένα, οι αρχές μείωσαν το οικονομικός κόστος της διοικητικής υποστήριξης υποδομών της χώρας κατά 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Προκειμένου να εξοικονομηθούν τα παραπάνω κονδύλια ακυρώθηκε η κατασκευή διοδίων σε περιοχές των κινεζικών επαρχιών, ενώ εφαρμόστηκε πιλοτική διαδικασία για τις δημοπρασίες στον τομέα των μεταφορών, μέσω του διαδικτύου.

Παράλληλα, αυξήθηκαν οι επενδύσεις του υπουργείου στην κατασκευή υποδομών κατά 23,8%, έναντι του συνολικού προϋπολογισμού επενδύσεων.

Η μείωση του κόστους της διοικητικής υποστήριξης και των υποδομών εντάσσεται σε σχέδιο μείωσης των επιβαρύνσεων των εταιρικών κοινοπραξιών, αλλά και της θετικής πορείας της οικονομίας.

Ένα τεράστιο αεροδρόμιο

Την ίδια ώρα, το Πεκίνο ενέκρινε το πρόγραμμα για την κατασκευή αεροδρομίου στην επαρχία Γκουϊτζόου, που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Κίνας, συνολικού οικονομικού ύψους 267 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το αεροδρόμιο αυτό, θα κατασκευαστεί στην περιοχή Ουεϊνίνγκ, ενώ σχεδιάζεται για να εξυπηρετεί περισσότερους από 350.000 επιβάτες και να διαχειρίζεται 1.050 τόνους εμπορευμάτων κάθε χρόνο, μέχρι το 2025, σύμφωνα με την αρμόδια κυβερνητική επιτροπή επενδύσεων (NDRC).

Η αναφερόμενη επαρχία, είναι μία από τις φτωχότερες στην κινεζική επικράτεια, ενώ υστερεί σοβαρά στις μεταφορικές υποδομές που διαθέτει.

Η κατασκευή του αεροδρομίου θα βελτιώσει το περιφερειακό δίκτυο μεταφορών, αλλά και θα ενισχύσει τις προσπάθειες περιφερειακής οικονομικής ανάπτυξης.

Παράλληλα, θα αναβαθμίσει τις δυνατότητες άμεσης επέμβασης της κυβέρνησης, για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων και καταστροφών.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ/AP Photo/Andy Wong

SHARE:

24Media Network