'Καρφιά' Ντομπρόβσκις: Επιλογή της κυβέρνησης να αυξήσει τους φόρους, αντί να μειώσει τις δαπάνες

'Καρφιά' Ντομπρόβσκις: Επιλογή της κυβέρνησης να αυξήσει τους φόρους, αντί να μειώσει τις δαπάνες

Τι δηλώνει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, για τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές από την ελληνική κυβέρνηση και τις ελληνικές προσδοκίες για το χρέος

Χαμηλώνει τον πήχη των προσδοκιών της ελληνικής κυβέρνησης για μια συνολική απόφαση για το χρέος στο Eurogroup της 24ης Μαΐου ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, ενώ ξεκαθαρίζει, πως ήταν επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να αυξήσει τους φόρους και όχι να μειώσει τις δαπάνες.

Σε συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν αναφέρει ότι τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα δεν θα έχουν διαμορφωθεί πλήρως μέχρι τις 24 Μαΐου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, τα μέτρα που συζητούνται αφορούν επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων, της περιόδου χάριτος αλλά και μείωση των επιτοκίων, έτσι ώστε οι συνολικές χρηματοδοτικές ανάγκες να είναι βιώσιμες

Ο κ. Ντομπρόβσκις δηλώνει ότι ήταν επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να αυξήσει τους φόρους και όχι να μειώσει τις δαπάνες.

Όπως λέει χαρακτηριστικά:

«Κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεών μας με την ελληνική κυβέρνηση, τονίζαμε ότι οι μειώσεις δαπανών θα επηρέαζαν λιγότερο την ανάπτυξη από τις αυξήσεις φόρων, τις οποίες επέλεξε η ελληνική κυβέρνηση... οι ελληνικές αρχές όμως πρέπει να αποφασίσουν τα μέτρα. Η ελληνική κυβέρνηση είχε ισχυρή προτίμηση στο να αυξηθούν οι φόροι και όχι να μειωθούν οι δαπάνες», προσθέτει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ντομπρόβσκις: Η αύξηση φόρων αντί περικοπής δαπανών, βαθαίνει την ύφεση

SHARE:

24Media Network