Κατάινεν: "Δεν υπάρχει λόγος να αρχίσουν συζητήσεις για τρίτο πακέτο"

Συνάντηση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τον Φινλανδό ομόλογό του Jyrki Katainen στο Μέγαρο Μαξίμου την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014.
(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Συνάντηση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τον Φινλανδό ομόλογό του Jyrki Katainen στο Μέγαρο Μαξίμου την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Τι δήλωσε σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας

«Δεν υπάρχει λόγος να αρχίσουν συζητήσεις για τρίτο πακέτο. Αντιθέτως, πρέπει να εστιάσουμε στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, διότι θα δημιουργήσουν ανάπτυξη» τόνισε ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γίρκι Κατάινεν σε συνέντευξη που παραχώρησε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Ο Φινλανδός πρωθυπουργός, που συναντήθηκε το πρωί με τον Αντώνη Σαμαρά, ευχήθηκε ακόμα να βγει η χώρα μας στις αγορές μέσα στο 2014, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το πότε μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, σημείωσε ότι θα πρέπει πρώτα να περιμένουμε την τελευταία έκθεση της τρόικας για την αποδέσμευση της τέταρτης και πέμπτης δόσης και μετά θα διαφανεί αν χρειάζεται να γίνει και πότε, συζήτηση για αυτό το θέμα.

Στην ερώτηση αν θα πρότεινε στον Αντώνη Σαμαρά να βγει στις αγορές η Ελλάδα το 2014, εξήγησε πως προτιμά να μη δώσει συμβουλές στον Έλληνα πρωθυπουργό καθώς τον σέβεται απεριόριστα και εμπιστεύεται πλήρως την κρίση του, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του «για τις γρήγορες και σθεναρές κινήσεις που κάνετε».

«Εάν όλα πάνε καλά, εάν το Κοινοβούλιο της Ελλάδας περάσει τις μεταρρυθμίσεις για να ανοίξει η αγορά, αυτό θα οδηγήσει άμεσα στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και πλούτου και θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στους επενδυτές ότι θα δουν μια μόνιμη και βιώσιμη ανάπτυξη» είπε ακόμα ο κ. Κατάινεν, εξηγώντας ότι κάτι τέτοιο «θα μειώσει περαιτέρω τα επιτόκια».

«Πιστεύω ότι όλα αυτά είναι εφικτά» συμπλήρωσε ο Φιλανδός πρωθυπουργός και κατέληξε: «Εξαρτώνται από τη λήψη αποφάσεων. Όλα αυτά είναι εφικτά. Ελπίζω και εύχομαι η Ελλάδα να βγει φέτος στις αγορές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οι δοκιμασίες που ενώνουν Ελλάδα - Φινλανδία: Από τις θυσίες στην ανάπτυξη

Μπορούμε τελικά να γίνουμε Φινλανδία;

SHARE: