Κίνδυνο δημοσιονομικού εκτροχιασμού βλέπει ο Χουλιαράκης για το 'εκλογικό' 2019

Συζήτηση για τον Προυπολογισμό 2018 στην Ολομέλεια της Βουλής την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017.
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)
Συζήτηση για τον Προυπολογισμό 2018 στην Ολομέλεια της Βουλής την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI) EUROKINISSI

Την ανησυχία του για τον κίνδυνο να μπει η χώρα σε έναν εκλογικό κύκλο, που θα οδηγήσει σε δημοσιονομική χαλάρωση εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών

Ο κίνδυνος δημοσιονομικού εκτροχιασμού δεν είναι ακόμη ασήμαντος ειδικά για το 2019 που θα έχουμε εκλογές.

Με περίπου αυτά τα λόγια ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κ. Γιώργος Χουλιαράκης εξωτερίκευσε το φόβο του μήπως μετά την έξοδο της Ελλάδα από τον μνημόνιο και η οικονομία μπεί σε ένα εκλογικό κύκλο που θα οδηγήσει σε δημοσιονομική χαλάρωση.

ADVERTISING

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών και την παρουσίαση του βιβλίου «κατανοώντας την Ελληνική Κρίση: Απαντήσεις σε Καίρια Ερωτήματα για το Κράτος, την Οικονομία και την Ευρώπη» επεσήμανε ακόμη ότι οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να συνεχιστούν μέχρι να σταθεροποιηθεί ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας .

Σε ότι αφορά το αμέσως επόμενο διάστημα ανέφερε τέσσερεις βασικές παραμέτρους πολιτικής

Την διατήρηση ενός θετικού οικονομικού κλίματος

- Την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης

- Την παραμετροποίηση των παρεμβάσεων για το χρέος μετά τον σχηματισμό Κυβέρνησης στην Γερμανία

- Την διαμόρφωση της πορείας μετά το πρόγραμμα. Σε αυτό το πεδίο, εξήγησε ότι θα υπάρξει ένας μηχανισμός εποπτείας στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών εξαμήνων και της εποπτείας σε Πορτογαλία και Κύπρο όταν βγήκαν από τα μνημόνια αν και όπως είπε οι χώρες αυτές δεν είχαν τόσο μεγάλο πρόβλημα με το χρέος τους.

SHARE:

24Media Network