Κλειστό και τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο. Περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων αποφάσισε η ΕΚΤ

Κλειστό και τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο. Περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων αποφάσισε η ΕΚΤ
Images from Athens Stock Exchange, Athens,on Feb. 17, 2015 / , , 17 2015. Nikos Libertas / SOOC

Γιατί απορρίφθηκε η ελληνική πρόταση. Αγώνας δρόμου για άνοιγμα της αγοράς την Τρίτη

Δεν ανοίγει ούτε σήμερα Δευτέρα το ελληνικό χρηματιστήριο, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες που κατέβαλαν οι αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από τη Φρανκφούρτη, η ΕΚΤ απάντησε αρνητικά στην κοινή πρόταση της Τραπέζης της Ελλάδος και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να ξεκινήσει εκ νέου η λειτουργία του χρηματιστηρίου, χωρίς περιορισμούς για τους Έλληνες επενδυτές. Η ΕΚΤ ζητά η επαναλειτουργία του χρηματιστηρίου να συνοδεύεται από επιβολή περιορισμών, γεγονός που δεν επιτρέπει στην ελληνική αγορά να ανοίξει από σήμερα.

“Μετά την αρνητική απόφαση, από την πλευρά της ΕΚΤ, δεν είναι δυνατόν να ανοίξει αύριο το χρηματιστήριο. Στην καλύτερη περίπτωση, θα ανοίξει την Τρίτη και υπό περιορισμούς”, επισημαίνουν χρηματιστηριακοί κύκλοι.Υπό το πρίσμα αυτό, μόλις ανοίξει το χρηματιστήριο, οι κινήσεις των Ελλήνων επενδυτών θα υπόκεινται σε περιορισμούς. Επί της ουσίας αυτό σημαίνει πως θα απαγορεύεται πλήρως η χρήση των υφιστάμενων καταθετικών λογαριασμών από την πλευρά των Ελλήνων επενδυτών.

Κατά τις πληροφορίες, η επιβολή περιορισμών για τους Έλληνες επενδυτές θα διαρκέσει για λίγες ημέρες – όχι περισσότερες από μια εβδομάδα – προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα μαζικής φυγής κεφαλαίων. Χωρίς κανέναν περιορισμό θα πραγματοποιούνται, ωστόσο, οι κινήσεις των ξένων επενδυτών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα