Κοινωνικό μέρισμα 2018: Μέχρι την Παρασκευή τα χρήματα σε όσους υποβάλουν αίτηση ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Μέχρι την Παρασκευή τα χρήματα σε όσους υποβάλουν αίτηση ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης η πρώτη "εκκαθάριση" για το κοινωνικό μέρισμα, που θα πληρωθεί την Παρασκευή. Μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί ήδη 976.000 αιτήσεις που αντιστοιχούν σε ποσό συνολικού ύψους 471 εκατ. ευρώ. Τι δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6 ο Γενικός Διευθυντής της Ηλεκτρικής Διακυβέρνησης της Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), Αναστάσιος Τάγαρης.

Μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης η πρώτη “εκκαθάριση” για το κοινωνικό μέρισμα που θα πληρωθεί την Παρασκευή.

Τα μεσάνυχτα της Τρίτης θα γίνει η πρώτη εκκαθάριση για τις αιτήσεις του κοινωνικού μερίσματος που έχουν εγκριθεί, ώστε τα ποσά των δικαιούχων να πιστωθούν μέχρι και την Παρασκευή στους λογαριασμούς τους.

Αυτό τόνισε ότι ο Γενικός Διευθυντής της Ηλεκτρικής Διακυβέρνησης της Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) κ. Αναστάσιος Τάγαρης μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Τάγαρης μέχρι και τις 7:30 σήμερα στην πλατφόρμα του κοινωνικού μερίσματος είχαν υποβληθεί συνολικά 1647.000 αιτήσεις για κοινωνικό μέρισμα. Από αυτές είχαν εγκριθεί ήδη 976.000 αιτήσεις που αντιστοιχούν σε ένα ποσό κοινωνικού μερίσματος συνολικού ύψους 471 εκατ. ευρώ, περίπου 300.000 αιτήσεις βρίσκονται σε εκκρεμότητα για την διόρθωση στοιχείων ή τις εγκρίσεις που θα πρέπει να δώσουν φιλοξενούμενοι και άλλες 371.000 απορρίφθηκαν από το σύστημα για διάφορους λόγους (υπέρβαση κριτηρίων λανθασμένα στοιχεία κτλ).

Ο κ Τάγαρης τόνισε, ότι η εκκαθάριση θα ξεκινήσει το απόγευμα της Τρίτης με την εκκαθάριση των αυτόματων αιτήσεων . Αυτών δηλαδή που αφορούν τους υπερήλικες πάνω από 70 χρονών για τους οποίους το σύστημα ανακτά αυτόματα τα στοιχεία τους και πιστώνει τα ποσά που αναλογούν στους ΙΒΑΝ που έχουν δηλωθεί. Αν δεν έχουν δηλωθεί λογαριασμοί θα πρέπει οι ίδιοι οι δικαιούχοι ή κάποια κοντινά τους πρόσωπα να κάνουν την δήλωση και να δηλώσουν ένα – σωστό -αριθμό λογαριασμού για να πιστωθεί το μέρισμα.

Όπως είπε ο κ. Τάγαρης μετά την πρώτη εκκαθάριση θα ακολουθήσει και δεύτερη για τις αιτήσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα ή θα πρέπει να διορθώσουν στοιχεία αλλά δεν προσδιόρισε την περίοδο που θα μείνει ανοιχτή η εφαρμογή για το κοινωνικό μέρισμα μετά την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου όταν θα πιστωθούν τα χρήματα για τις αιτήσεις που θα έχουν εγρκιθεί μέχρι και αύριο το βράδυ. Ξεκαθάρισε πάντως ότι το κοινωνικό μέρισμα θα πρέπει να έχει αποπληρωθεί ως το τέλος του χρόνου.

Την Τρίτη από τις 12:00 έως τις 14:00 το News 24/7 απαντά στις δικές σας ερωτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα μέσω Live Chat. Στείλτε τις ερωτήσεις σας.

Καταληκτική ημερομηνία η 21η Δεκεμβρίου

Η Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου είναι η καταληκτική προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα.

Αυτό ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, από το οποίο επισημαίνεται επίσης ότι για όσες αιτήσεις εγκριθούν από την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου έως και την καταληκτική προθεσμία, το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα