Κόντρα Μπαρόζο - Σόιμπλε για την πολιτική λιτότητας στην ευρωζώνη

Κόντρα Μπαρόζο - Σόιμπλε για την πολιτική λιτότητας στην ευρωζώνη

Βολές κατά του προέδρου της Ε.Ε., Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, εκτόξευσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, Β. Σόιμπλε, σημειώνοντας ότι τα δεινά που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη δεν οφείλονται στις σκληρές πολιτικές λιτότητας

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επιτέθηκε την Πέμπτη κατά του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χοσέ Μανουέλ Μπαρόσο, λέγοντας ότι τα δεινά που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη δεν οφείλονται στις σκληρές πολιτικές λιτότητας και ότι"κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον Μπαρόζο για αυτό".

Ο Μπαρόζο δήλωσε, αυτή την εβδομάδα, ότι τα μέτρα λιτότητας έχουν φτάσει στα όρια τη λαϊκή ανέχεια, αναζωπυρώνοντας μια έντονη διαμάχη σχετικά με το αν οι νομοθέτες πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους από τις μειώσεις των δαπανών στα κίνητρα, μια συζήτηση που έχει στρέψει πολλά μέλη της ζώνης του ευρώ κατά της Γερμανίας.

Η καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε την Πέμπτη σε σύνοδο του τραπεζικού τομέα ότι "η ΕΚΤ βρίσκεται σε μια δύσκολη θέση. Για τη Γερμανία θα έπρεπε στην πραγματικότητα να αυξήσει ελαφρά τα επιτόκια αυτή τη στιγμή, αλλά για τις άλλες χώρες θα έπρεπε να κάνει ακόμα περισσότερα ώστε να καταστεί διαθέσιμη μεγαλύτερη ρευστότητα".

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σόιμπλε: ''Πρέπει να συνεχιστεί η δημοσιονομική προσαρμογή''

Σουλτς: Ανάπτυξη με άμεση χαλάρωση των μέτρων λιτότητας

Μπαρόζο: Η καθυστέρηση αποφέρει νέα μέτρα

SHARE:

24Media Network