Κουρμούσης: Το ιδιωτικό χρέος είναι εφάμιλλο του δημοσίου

Κουρμούσης: Το ιδιωτικό χρέος είναι εφάμιλλο του δημοσίου
O ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους Φώτης Κουρμούσης Eurokinissi

Ο ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους μιλώντας στον News 24/7 στους 88.6 πρότεινε και για το ιδιωτικό χρέος να ισχύουν όσα εφαρμόζονται με τον εξωδικαστικό μηχανισμό και το νόμο Κατσέλη.

“Το ιδιωτικό χρέος είναι εφάμιλλο του δημοσίου” δήλωσε ο ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους Φώτης Κουρμούσης μιλώντας στον News24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Και εξήγησε: “Πρόκειται για χρέη 85 δισ. στις τράπεζες, 100 δισ. στις εφορίες, 30 δισ. στα ταμεία και για τα άγνωστα ποσά που χρωστούν ιδιώτες σε ιδιώτες (πχ από εταιρίες σε προμηθευτές). Μόνη λύση είναι να πληρώνει ο καθένας ό,τι μπορεί και το υπόλοιπο να διαγράφεται. Αυτό δηλαδή που γίνεται με τον εξωδικαστικό μηχανισμό και με το νόμο Κατσέλη για υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Όταν έρθει η ώρα της λήξης της προθεσμίας θα συζητηθεί η παράταση. Όταν κάποιος κάνει αίτηση για τον εξωδικαστικό μηχανισμό είτε για το νόμο Κατσέλη γλιτώνει τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς”, συμπλήρωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα