news 24/7

ΧΡΕΟΣ

Όλες οι ειδήσεις σχετικά με το Χρέος, στατιστικά στοιχεία, τα τελευταία στοιχεία και το ιστορικό.

Δανεισμό από 5 έως 7 δισ. ευρώ για το 2019 προαναγγέλλει ο ΟΔΔΗΧ

Δανεισμό από 5 έως 7 δισ. ευρώ για το 2019 προαναγγέλλει ο ΟΔΔΗΧ

Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) προτίθεται να προβεί σε εκδόσεις ομολόγων 3-7 δισ. ευρώ μέσα στο 2019, όπως καταγράφεται στο σχετικό σχέδιο που παρουσιάστηκε προς τους επενδυτές.

Κλάους Ρέγκλινγκ

Ενεργοποιήθηκαν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος: Στο 30% του ΑΕΠ η ελάφρυνση

Η ενεργοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων που αποφασίστηκαν στο Eurogroup της 22ας Ιουνίου αποτελεί ένα ακόμη βήμα ελάφρυνσης. Μήνυμα Ρέγκλινγκ για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων

Ο Γιώργος Παγουλάτος, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Επισκέπτης Καθηγητής στο Κολέγιο της Ευρώπης

Γ. Παγουλάτος: Οι ευθύνες της ΕΕ για τη στροφή των πολιτών σε εμποράκους του ψεύδους, ψευτομεσσίες και τσαρλατάνους

Ο καθηγητής Γ. Παγουλάτος μιλά στο News 24/7 για την Ευρωπαϊκή Ένωση, χαρακτηρίζοντάς την ως ένα από τα μεγαλύτερα success stories της ανθρώπινης ιστορίας τα τελευταία 60 χρόνια και σημειώνοντας πως ο σημερινός κόσμος των εθνικισμών, των αυταρχισμών και της βαρβαρότητας την καθιστά αναγκαία όσο ποτέ.

O ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους Φώτης Κουρμούσης

Κουρμούσης: Το ιδιωτικό χρέος είναι εφάμιλλο του δημοσίου

Ο ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους μιλώντας στον News 24/7 στους 88.6 πρότεινε και για το ιδιωτικό χρέος να ισχύουν όσα εφαρμόζονται με τον εξωδικαστικό μηχανισμό και το νόμο Κατσέλη.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος

Τσακαλώτος προς επενδυτές: Με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν θα έχετε εκπλήξεις

Αισιόδοξος για την αύξηση της ανάπτυξης το επόμενο διάστημα, δίνοντας διαβεβαιώσεις για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και ταχύτερη μείωση των κόκκινων δανείων, εμφανίστηκε σε κοινό επενδυτών στο Λονδίνο ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι

Ντράγκι: Η ελάφρυνση χρέους θα βοηθήσει την Ελλάδα να αποπληρώσει "μεσοπρόθεσμα" τις υποχρεώσεις της

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ αναφέρθηκε στη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup της 22ης Ιουνίου, για την οποία είπε πως "βελτιώνει μεσοπρόθεσμα τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους".

Κλάους Ρέγκλινγκ

Ο λογαριασμός του τρίτου μνημονίου και ο δρόμος της βιωσιμότητας του χρέους

Στα 24 δισ. ευρώ ανέρχεται το ταμειακό απόθεμα μετά την εκταμίευση της δόσης των 15 δισ. από τον ESM. Πώς θα χρησιμοποιηθεί το ποσό, για πόσο διάστημα καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.

Κλάους Ρέγκλινγκ και Ευκλείδης Τσακαλώτος

ESM: Εκταμίευση της δόσης των 15 δισ. ευρώ με μήνυμα Ρέγκλινγκ

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ με αφορμή την τελευταία δόση χαρακτηρίζει "ορόσημο" την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα, αλλά υπογραμμίζει ότι η Αθήνα δεν θα πρέπει να κάνει πίσω στις μεταρρυθμίσεις. "Ανοίγει μια νέα σελίδα μετά την τελευταία πράξη του δράματος των μνημονίων", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Ο Μιχάλης Ψαλιδόπουλος

Η απάντηση της Αθήνας στην έκθεση του ΔΝΤ

Εκφράζοντας τη θέση της ελληνικής πλευράς σχετικά με την έκθεση του ΔΝΤ, ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, καθηγητής Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, τονίζει το εύρος της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια.

Τα γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον

ΔΝΤ: Έτοιμη για το επόμενο βήμα η Ελλάδα - Κίνδυνοι και προκλήσεις για το μέλλον

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, καλύπτοντας όλο το φάσμα όσων της επόμενης μέρας μετά την έξοδο από το πρόγραμμα.

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Τσίπρα - Λαγκάρντ στο Πεκίνο

Σήμερα η έκθεση του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία και το χρέος

Περιλαμβάνει μια σειρά από μακροοικονομικές εκτιμήσεις, ο οποίες αναμένεται ότι θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς κατά τη διάρκεια της ενισχυμένης εποπτείας που θα ακολουθήσει τη λήξη του τρίτου προγράμματος.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος

Τσακαλώτος: Στο μικροσκόπιο των ΥΠΟΙΚ τα πλεονάσματα

Παράθυρο για επανεξέταση των πλεονασμάτων από τους υπουργούς Οικονομικών, για να διαπιστωθεί αν η άποψη του ΔΝΤ είναι σωστή και αν υπάρχει πρόβλημα με την διατηρησιμότητά τους, άφησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στο Reuters.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας

Τράπεζα της Ελλάδος: Ταχύτερη ανάπτυξη με τρεις όρους - Ευκαιρία για διατήρηση του waiver στα ομόλογα

Εξαγωγές και επενδύσεις "οδηγοί" στην ανάπτυξη, με στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αυτή μπορεί να επιταχυνθεί "βλέπει" η έκθεση της ΤτΕ. "Παράθυρο" για ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE, αφού συνεχίζεται η εποπτεία - έστω με διαφορετικό μοντέλο. "Παγίδες" η τυχόν επιβράδυνση των μεταρρυθμίσεων, αλλά και η αβεβαιότητα στις διεθνείς αγορές λόγω Ιταλίας.

Ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα

“Καμπανάκια” Στουρνάρα στην κυβέρνηση

Η Έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος χαρακτηρίζει βιώσιμο μεσοπρόθεσμα το χρέος. Ο Διοικητής της ΤτΕ επιμένει στα πλεονεκτήματα της πιστοληπτικής γραμμής. Στις 11 το πρωί της Δευτέρας παραδίδει την Έκθεση στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ

Έρχεται και η υπογραφή ΔΝΤ για το χρέος

Πληροφορίες θέλουν το Ταμείο να κρίνει βιώσιμο το χρέος μεσοπρόθεσμα (ως το 2034) και να επισημαίνει την δέσμευση των ευρωπαίων για περισσότερα μέτρα ελάφρυνσης - αν χρειαστεί σε μακροπρόθεσμη βάση.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Δεν θα κυρώσουμε τη συμφωνία για το Σκοπιανό, είτε τώρα είτε ως κυβέρνηση

"Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δε θα ψήφιζε αυτή τη συμφωνία", δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. "Δεν τελειώνουν τα μέτρα και η επιτήρηση" υποστήριξε για τη συμφωνία στο Eurogroup και έκανε λόγο για "γιορτή της γραβάτας". Ως προς συντάξεις και αφορολόγητο τόνισε ότι: "ο Τσίπρας δέσμευσε τη χώρα".

Εκδήλωση από το Κίνημα Αλλαγής με θέμα "Βιώσιμη Οικονομία και Ανάπτυξη" την Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 στην αίθουσα του Ινστιτούτου Γκαίτε.

Γεννηματά: Φοράει, δεν φοράει γραβάτα ο Τσίπρας, η θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων παραμένει

Δεν υπάρχει καθαρή έξοδος, η οριστική επίλυση του χρέους μετατέθηκε για μετά το 2030 υποστήριξε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, επιμένοντας στην ανάγκη πολιτικής αλλαγής και αναφερόμενη στην αναθεώρηση του Συντάγματος και στην ανάγκη αποφυγής συνεχών εκλογικών αναμετρήσεων

Οι σημαίες της ΕΕ και της Ελλάδας

Κομισιόν: Ικανοποιητικά τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους

Στην έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμάται ότι τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που αποφασίστηκαν στο Eurogroup της Πέμπτης είναι «ικανοποιητικά» προκειμένου να καταστεί βιώσιμο στο βασικό σενάριο.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η... περίφημη γραβάτα

FAZ: Ελλάδα με γραβάτα χωρίς εξάρτηση από τους δανειστές

Η γερμανική εφημερίδα "γιορτάζει" το γεγονός ότι η Bundestag θα ψηφίσει την επόμενη εβδομάδα το τέλος της οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα και αναφέρεται στη συμφωνία για το χρέος στο Eurogroup, ενώ στέκεται στη γραβάτα του Τσίπρα

Ομιλία του ΥΕΘΑ Π. Καμμένα στην κοινή συνεδρίαση των Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο Ζάππειο

Καμμένος: Ο λαός έχει ηγέτη τον καλύτερο πρωθυπουργό της Μεταπολίτευσης

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στην ομιλία του ενώπιον των ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έκανε αναφορά στην επιχείρηση "Γοργοπόταμος", όπως τότε που ο Άρης και ο Ζέρβας κατάφεραν να τινάξουν την γέφυρα. "Αφού η επιχείρηση Γοργοπόταμος τελείωσε αρχίζει το σχέδιο Μάρσαλ με την βοήθεια των Ελλήνων", είπε χαρακτηριστικά.

Η ομιλία του Τσίπρα στο Ζάππειο στις ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

Τσίπρας: "Η Ελλάδα επιστρέφει αποκλειστικά στους Έλληνες"

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στις ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ τόνισε ότι με τη συμφωνία για το χρέος η χώρα ανακτά την κυριαρχία της και αποκτά χώρο για ελαφρύνσεις. Διέψευσε τα σενάρια πρόωρων εκλογών ή αλλαγής κυβερνητικού εταίρου λέγοντας “Πάνο, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας”.

O Γιάνης Βαρουφάκης

Βαρουφάκης για Eurogroup: Καμία ουσιαστική παρέμβαση στο χρέος, απλώς φληναφήματα

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει ότι αυτό που ορίστηκε στο χθεσινό Eurogroup "είναι απλώς μία επιμήκυνση των ωριμάσεων των δανείων του δεύτερου μνημονίου κατά δέκα χρόνια, ακριβώς όπως είχαμε προβλέψει".

ΑΘΗΝΑ-ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ. .(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Ένωση Κεντρώων για συμφωνία στο Eurogroup: Στενός κορσές επιτήρησης και μέτρων

"Από το αναγκαίο κούρεμα του δημοσίου χρέους, που διαφήμιζε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από το 2015 στην επιμήκυνση επιτοκίων και δόσεων" σχολιάζει η Ένωση Κεντρώων σχετικά με την συμφωνία για το χρέος που επετεύχθη στο Eurogroup.

O πρωθυπουργός Αλέξης Τσιπρας ενημερώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο

Τσίπρας: Συμφωνία πάνω από τις προσδοκίες των αγορών, μέσα στο 2018 ο λαός θα δει τα θετικά

"Η 21η Ιούνη 2018 μένει στην Ιστορία, γρήγορα ο λαός θα διαπιστώσει τις θετικές αλλαγές", δήλωσε ο πρωθυπουργός ενημερώνοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, του οποίου το ρόλο στην παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ εγκωμίασε, με τον Παυλόπουλο να εκτιμά ότι ο λαός στο δημοψήφισμα του 2015 δεν ψήφισε κατά της Ευρώπης

Η είσοδος του Μεγάρου Μαξίμου

Κυβερνητικές πηγές: Τι κερδίζει η Ελλάδα από τη συμφωνία για το χρέος

"Ξημέρωσε καινούρια μέρα για το λαό" υποστηρίζει η κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι η συμφωνία στο Eurogroup βάζει οριστικό τέλος στην αβεβαιότητα και η Ελλάδα εγκαταλείπει οριστικά τα μνημόνια.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος

Τσακαλώτος: Η ΝΔ δεν ξέρει ούτε να κερδίζει, ούτε να χάνει

Ο υπουργός Οικονομικών "σηκώνει το γάντι" με αποκλειστική δήλωση στο News247.gr και απαντά με ένα καυστικό σχόλιο στη ΝΔ, μετά την κριτική της Πειραιώς στην απόφαση του Eurogroup και στην συμφωνία ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.