news 24/7

ΧΡΕΟΣ

Όλες οι ειδήσεις σχετικά με το Χρέος, στατιστικά στοιχεία, τα τελευταία στοιχεία και το ιστορικό.

Στιγμιότυπα από την Ερμού

Δημοσιονομικό Συμβούλιο: Οι παράγοντες κινδύνου που θα κρίνουν το 2021

Σύμφωνα με την Φθινοπωρινή Έκθεση 2020 οι κύριοι παράγοντες κινδύνου για τις μακροοικονομικές εξελίξεις το 2021 εστιάζουν στην πανδημία και στην ασθενή ανάκαμψη της απασχόλησης.

Άνθρωποι στην Ερμού

Σε διαβούλευση το νέο πλαίσιο διευθέτησης οφειλών

Το νέο πλαίσιο φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ολιστική λύση για τη συνολική διευθέτηση του ιδιωτικού χρέους με γρήγορες και απλές διαδικασίες από τους ενδιαφερόμενους. Ποιες είναι οι 12 βασικές αλλαγές.

Ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ

"Δωράκι" στην Ελλάδα από τον ESM

Ο ESM χαρίζει για άλλο ένα εξάμηνο το επιτοκιακό πέναλτι ύψους 122 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα. Θα έπρεπε να το είχαμε καταβάλει από τις αρχές του 2017

Ο Πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο

Σεντένο: Σύντομα η αναθεώρηση των εκτιμήσεων για το ελληνικό χρέος

Θετική για την Ελλάδα αναμένεται ότι θα είναι και η έκθεση για την 4η αξιολόγηση σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας που θα δημοσιευτεί στο σύνολο της τον Νοέμβριο, προτείνοντας την εκταμίευση της δεύτερης δόσης ύψους 650 εκατομμυρίων ευρώ των κερδών από ομόλογα προς την Ελλάδα.

Η Ακρόπολη

Economist: Η Ελλάδα πρέπει να λάβει μια μεγάλη ελάφρυνση χρέους

"Εξωπραγματικοί οι στόχοι για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα" σύμφωνα με το περιοδικό, το οποίο αναφέρει επίσης ότι "Η Ελλάδα θέλει ελευθερία. Οι πιστωτές της δεν θέλουν να έχει αυτή «δωρεάν γεύμα». Μία νέα διαπραγμάτευση είναι αναγκαία".

To κτήριο του Yπουργείου Οικονομικών

Στα 22,46 δισ. τα διαθέσιμα του δημοσίου το Α' τρίμηνο του 2019 - Οριακή μείωση του δημοσίου χρέους

Το ποσοστό των ομολόγων σε σταθερό επιτόκιο αυξήθηκε από 89,2% στο τέλος του 2018 στα 90,2% το πρώτο τρίμηνο του 2019, ενώ τα ομόλογα κυμαινόμενου επιτοκίου μειώθηκαν στο 9,2% από 10,8% στο τέλος του προηγούμενου χρόνου.

Το κτήριο του υπουργείου Οικονομικών

Υπό ρύθμιση ως το τέλος Ιουνίου ιδιωτικό χρέος 150 δισ. ευρώ

Σε τροχιά αποκλιμάκωσης ιδιωτικό χρέος 150 δισ. ευρώ, καθώς το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις και η προστασία της πρώτης κατοικίας έρχονται να αντιμετωπίσουν προβλήματα που δημιούργησε και διόγκωσε η κρίση για περισσότερους από τέσσερα εκατ. Έλληνες.

Στιγμιότυπο από συνεδρίαση του Euroworking

Εγκρίθηκε από τον ESM η δόση των 973 εκατ. ευρώ και η αποπληρωμή του ΔΝΤ

"Η σημερινή απόφαση να μην χρεωθεί το πέναλτι επιτοκίου δείχνει ότι η Ελλάδα προχωρά τις μεταρρυθμίσεις", δήλωσε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ. Χωρίς ενστάσεις πέρασε η πρόταση που είχε στείλει η Ελλάδα την Μεγάλη Τρίτη για την πρόωρη αποπληρωμή του "ακριβού δανείου" προς το ΔΝΤ.

Εκτός ελληνικού προγράμματος το ΔΝΤ

"Ναι" και από Λαγκάρντ για την αποπληρωμή του ΔΝΤ

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε στην επικεφαλής του ΔΝΤ, την πρόθεση της Ελλάδας για πρόωρη αποπληρωμή του λεγόμενου "ακριβού μέρους του δανείου του ΔΝΤ", εξέλιξη που ικανοποιεί το Ταμείο.

Ο Π.Τόμσεν ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου του ΔΝΤ

Τόμσεν: "Καλωσορίζουμε την πρόθεση της Ελλάδας να αποπληρώσει χρέος προς το ΔΝΤ"

Αυτό απάντησε πριν λίγη ώρα σε σχετική ερώτηση ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου του ΔΝΤ κ. Πολ Τόμσεν ο οποίος τοποθετήθηκε και για την μείωση του αφορολόγητου αλλά και την κατάσταση των τραπεζών.

Ο Πολ Τόμσεν

ΔΝΤ: Προβλέπει μείωση του χρέους κατά 40% του ΑΕΠ ως το 2024

Τη μείωση του χρέους κατά 40,1% του ΑΕΠ ως το 2024 προβλέπει για την Ελλάδα η έκθεση του ΔΝΤ για τις δημοσιονομικές προοπτικές των μελών του. Επίσης, επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις ότι η χώρα μας θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ μέχρι και το 2022.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνεδρίαση στη βουλή

Τσακαλώτος: Θα συμφωνήσουν όλοι στην αποπληρωμή του ΔΝΤ

Ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας σε σχετικό ερώτημα τόνισε πως τα οικονομικά επιχειρήματα είναι συντριπτικά υπέρ της αποπληρωμής του συγκεκριμένου χρέους. Τι είπε για αφορολόγητο και για το "μαξιλάρι" που θα βρει η επόμενη κυβέρνηση.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Μαργαρίτης Σχοινάς: Η Ελλάδα είναι η χώρα με το καλύτερο προφίλ εξυπηρέτησης χρέους στον κόσμο

Για ανάγκη "απο-βρυξελλοποίησης" της Ευρώπης κάνει λόγο ο εκπρόσωπος της ΕΕ, Μαργαρίτης Σχοινάς. Αναφερόμενος στην επίσκεψη Τσίπρα στη Βόρεια Μακεδονία είπε, πως εντάσσεται στη λογική "της ευρωπαϊκής ομαλοποίησης στα Δυτικά Βαλκάνια, στα οποία η Ελλάδα έχει και πρέπει να έχει καθοριστικό ρόλο", ενώ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας σημείωσε πως "βρίσκεται σε διαδικασία ανάταξης".

Ο Υπουργός Οικονομικών Ε.Τσακαλώτος

Τσακαλώτος: Θα επανέλθουμε στην συζήτηση για το χρέος

Ο Υπουργός Οικονομικών μιλώντας για την ελληνική κρίση σε φοιτητές στο Παρίσι αναφέρθηκε στο ελληνικό χρέος, στα λάθη του 2015 και την λανθασμένη εκτίμηση της κατάστασης ενώ άφησε αιχμές για τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις στην Ευρωζώνη κάνοντας λόγο για έλλειμμα δημοκρατίας.

Τα γραφεία του ΔΝΤ, στις ΗΠΑ

ΔΝΤ: Ζητά επιτάχυνση για τα κόκκινα δάνεια - Βλέπει δημοσιονομικούς κινδύνους

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην πρώτη του έκθεση μετά τα μνημόνια αναφέρει ότι η Ελλάδα μπορεί αν εξυπηρετήσει σε ικανοποιητικό βαθμό το χρέος της, αλλά και να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους με επιβάρυνση της ανάπτυξης.

Είσοδος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους

Αύξηση 2,9 δισ. ευρώ του χρέους το τέταρτο τρίμηνο του 2018 λόγω repo

Αύξηση του χρέους της Κεντρικής Κυβέρνησης κατά 2,9 δισ. ευρώ καταγράφουν τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για το τέταρτο τρίμηνο του χρόνου λόγω του βραχυπρόθεσμου δημόσιου δανεισμού μέσω repo

Ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ

Ρέγκλινγκ: Βιώσιμο το ελληνικό χρέος

Στην πλευρά της Βρετανίας η ανησυχία για τις οικονομικές επιπτώσεις του Brexit, εκτιμά ο επικεφαλής του ESM, κρίνοντας πως δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος για την Ευρωζώνη.

Δανεισμό από 5 έως 7 δισ. ευρώ για το 2019 προαναγγέλλει ο ΟΔΔΗΧ

Δανεισμό από 5 έως 7 δισ. ευρώ για το 2019 προαναγγέλλει ο ΟΔΔΗΧ

Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) προτίθεται να προβεί σε εκδόσεις ομολόγων 3-7 δισ. ευρώ μέσα στο 2019, όπως καταγράφεται στο σχετικό σχέδιο που παρουσιάστηκε προς τους επενδυτές.

Κλάους Ρέγκλινγκ

Ενεργοποιήθηκαν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος: Στο 30% του ΑΕΠ η ελάφρυνση

Η ενεργοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων που αποφασίστηκαν στο Eurogroup της 22ας Ιουνίου αποτελεί ένα ακόμη βήμα ελάφρυνσης. Μήνυμα Ρέγκλινγκ για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων

Ο Γιώργος Παγουλάτος, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Επισκέπτης Καθηγητής στο Κολέγιο της Ευρώπης

Γ. Παγουλάτος: Οι ευθύνες της ΕΕ για τη στροφή των πολιτών σε εμποράκους του ψεύδους, ψευτομεσσίες και τσαρλατάνους

Ο καθηγητής Γ. Παγουλάτος μιλά στο News 24/7 για την Ευρωπαϊκή Ένωση, χαρακτηρίζοντάς την ως ένα από τα μεγαλύτερα success stories της ανθρώπινης ιστορίας τα τελευταία 60 χρόνια και σημειώνοντας πως ο σημερινός κόσμος των εθνικισμών, των αυταρχισμών και της βαρβαρότητας την καθιστά αναγκαία όσο ποτέ.

O ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους Φώτης Κουρμούσης

Κουρμούσης: Το ιδιωτικό χρέος είναι εφάμιλλο του δημοσίου

Ο ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους μιλώντας στον News 24/7 στους 88.6 πρότεινε και για το ιδιωτικό χρέος να ισχύουν όσα εφαρμόζονται με τον εξωδικαστικό μηχανισμό και το νόμο Κατσέλη.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος

Τσακαλώτος προς επενδυτές: Με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν θα έχετε εκπλήξεις

Αισιόδοξος για την αύξηση της ανάπτυξης το επόμενο διάστημα, δίνοντας διαβεβαιώσεις για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και ταχύτερη μείωση των κόκκινων δανείων, εμφανίστηκε σε κοινό επενδυτών στο Λονδίνο ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι

Ντράγκι: Η ελάφρυνση χρέους θα βοηθήσει την Ελλάδα να αποπληρώσει "μεσοπρόθεσμα" τις υποχρεώσεις της

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ αναφέρθηκε στη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup της 22ης Ιουνίου, για την οποία είπε πως "βελτιώνει μεσοπρόθεσμα τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους".

Κλάους Ρέγκλινγκ

Ο λογαριασμός του τρίτου μνημονίου και ο δρόμος της βιωσιμότητας του χρέους

Στα 24 δισ. ευρώ ανέρχεται το ταμειακό απόθεμα μετά την εκταμίευση της δόσης των 15 δισ. από τον ESM. Πώς θα χρησιμοποιηθεί το ποσό, για πόσο διάστημα καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.

Κλάους Ρέγκλινγκ και Ευκλείδης Τσακαλώτος

ESM: Εκταμίευση της δόσης των 15 δισ. ευρώ με μήνυμα Ρέγκλινγκ

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ με αφορμή την τελευταία δόση χαρακτηρίζει "ορόσημο" την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα, αλλά υπογραμμίζει ότι η Αθήνα δεν θα πρέπει να κάνει πίσω στις μεταρρυθμίσεις. "Ανοίγει μια νέα σελίδα μετά την τελευταία πράξη του δράματος των μνημονίων", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Ο Μιχάλης Ψαλιδόπουλος

Η απάντηση της Αθήνας στην έκθεση του ΔΝΤ

Εκφράζοντας τη θέση της ελληνικής πλευράς σχετικά με την έκθεση του ΔΝΤ, ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, καθηγητής Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, τονίζει το εύρος της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια.

Τα γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον

ΔΝΤ: Έτοιμη για το επόμενο βήμα η Ελλάδα - Κίνδυνοι και προκλήσεις για το μέλλον

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, καλύπτοντας όλο το φάσμα όσων της επόμενης μέρας μετά την έξοδο από το πρόγραμμα.

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Τσίπρα - Λαγκάρντ στο Πεκίνο

Σήμερα η έκθεση του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία και το χρέος

Περιλαμβάνει μια σειρά από μακροοικονομικές εκτιμήσεις, ο οποίες αναμένεται ότι θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς κατά τη διάρκεια της ενισχυμένης εποπτείας που θα ακολουθήσει τη λήξη του τρίτου προγράμματος.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος

Τσακαλώτος: Στο μικροσκόπιο των ΥΠΟΙΚ τα πλεονάσματα

Παράθυρο για επανεξέταση των πλεονασμάτων από τους υπουργούς Οικονομικών, για να διαπιστωθεί αν η άποψη του ΔΝΤ είναι σωστή και αν υπάρχει πρόβλημα με την διατηρησιμότητά τους, άφησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στο Reuters.