ΧΡΕΟΣ

Όλες οι ειδήσεις σχετικά με το Χρέος, στατιστικά στοιχεία, τα τελευταία στοιχεία και το ιστορικό.

Κόκκινα δάνεια

Έρχεται ρύθμιση για 40.000 δανειολήπτες του Νόμου Κατσέλη

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δρομολογεί την εκδίκαση όλων των εκκρεμών αιτήσεων εντός του 2021. Έρχεται ρύθμιση για τις περιπτώσεις τους δεν εκδικάστηκαν λόγω πανδημίας και αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων.

Παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα

Ιδιωτικό χρέος, ψηφιακή μετάβαση, πρόσβαση σε χρηματοδότηση - Οι "νάρκες" των νέων ανισοτήτων

Στη στήριξη των ΜμΕ αλλά και τη διαχείριση των χρεών στάθηκαν οι ομιλητές κατά τη διαδικτυακή εκδήλωση - συζήτηση με τίτλο «Οικονομία - Ανάπτυξη - Κοινωνική Συνοχή - Ο Δρόμος της Επανεκκίνησης» κατά την οποία παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα το σχέδιο για την επόμενη μέρας μετά την πανδημία.

Παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ: Κουρέματα χρεών, 9 μέτρα για τις ΜμΕ, νέο πτωχευτικό – Σκληρή κόντρα για το κόστος

Σειρά μέτρων που κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχαν ενταχθεί στο "οπλοστάσιο" στήριξης της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας, όπως η ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές σε Ταμεία και ΔΟΥ, πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η ελληνική σημαία και η σημαία της ΕΕ σε μνημείο της Αθήνας

Τι προτείνουν κορυφαίοι οικονομολόγοι για τον ρόλο του ESM για τα "κορονοχρέη" - Μοντέλο "μεταπολέμου" για τη διάσωση της ΕΕ

Καμπανάκι για το ευρωπαϊκό χρέος κρούουν κορυφαίοι οικονομολόγοι στο φόντο της συσσώρευσης υποχρεώσεων σε κράτη και νοικοκυριά, προτείνοντας την επανάληψη του μοντέλου που υιοθέτησαν χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία μετά τον πόλεμο για να επανεκκινήσουν τις οικονομίες τους.

Fitch Ratings

Fitch: Βιώσιμο το ελληνικό χρέος παρά την πανδημία

Ο oίκος πιστοληπτικής αξιολόγισης σε νέα έκθεσή του προβλέπει ότι οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας θα κορυφωθούν το 2022/23 και στη συνέχεια θα παραμείνουν κάτω από το 15% του ΑΕΠ σε 10ετή ορίζοντα

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Οικονομία Πάολο Τζεντιλόνι

Τζεντιλόνι: Χρειάζεται ριζική μεταρρύθμιση στο Σύμφωνο Σταθερότητας

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι εκτιμά πως πρέπει να "σκεφθούμε  πιο σταδιακά, ρεαλιστικά και διαφοροποιημένα σενάρια μείωσης του δημόσιου χρέους των κρατών-μελών της ΕΕ.

Βαρουφάκης: Αναδιάρθρωση χρέους αλλιώς η χώρα θα παραμείνει μη βιώσιμη

Βαρουφάκης: Αναδιάρθρωση χρέους αλλιώς η χώρα θα παραμείνει μη βιώσιμη

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» εξηγεί πως η Ελλάδα ζει την ίδια, ατελείωτη, τετραπλή χρεοκοπία από τα τέλη του 2009: επιχειρήσεις -νοικοκυριά - τράπεζες - κράτος.

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 30ετές ομόλογο του ελληνικού Δημοσίου

Εκκίνηση για το βιβλίο προσφορών του 30ετούς κρατικού ομολόγου - "Καμπανάκι" για το χρέος

Το βιβλίο προσφορών για το 30ετές κρατικό ομόλογο άνοιξε με το αρχικό gudance σε ότι αφορά στο επιτόκιο να διαμορφώνεται στο MS συν 160 μονάδες βάσης, δηλαδή κοντά στο 2%.

Επιχειρήσεις σούπερ  μάρκετ

"Φουσκώνει" διαρκώς ο λογαριασμός για το κρατικό ταμείο - Αναζητείται σενάριο για άνοιγμα "σωσίβιο"

Το κόστος των μέτρων για τον κορονοϊό έχει ήδη ξεπεράσει αυτό που υπολόγιζε ο προϋπολογισμός, την ίδια ώρα που το διεθνές οικονομικό περιβάλλον γίνεται ολοένα και πιο αβέβαιο.

Ευρωπαϊκή σημαία με φόντο την Ακρόπολη

Κομισιόν - Fitch: Αυτοί οι παράγοντες στηρίζουν τη βιωσιμότητά του ελληνικού χρέους

Σε έκθεσή της (debt sustainability monitor) της 5ης Φεβρουαρίου, η Κομισιόν σημειώνει ότι η πανδημία θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στο ελληνικό χρέος, το οποίο υπολογίζει ότι αυξήθηκε από το 180,5% του ΑΕΠ το 2019 στο 207% το 2020

Στιγμιότυπα από την Ερμού

Δημοσιονομικό Συμβούλιο: Οι παράγοντες κινδύνου που θα κρίνουν το 2021

Σύμφωνα με την Φθινοπωρινή Έκθεση 2020 οι κύριοι παράγοντες κινδύνου για τις μακροοικονομικές εξελίξεις το 2021 εστιάζουν στην πανδημία και στην ασθενή ανάκαμψη της απασχόλησης.

Άνθρωποι στην Ερμού

Σε διαβούλευση το νέο πλαίσιο διευθέτησης οφειλών

Το νέο πλαίσιο φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ολιστική λύση για τη συνολική διευθέτηση του ιδιωτικού χρέους με γρήγορες και απλές διαδικασίες από τους ενδιαφερόμενους. Ποιες είναι οι 12 βασικές αλλαγές.

Ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ

"Δωράκι" στην Ελλάδα από τον ESM

Ο ESM χαρίζει για άλλο ένα εξάμηνο το επιτοκιακό πέναλτι ύψους 122 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα. Θα έπρεπε να το είχαμε καταβάλει από τις αρχές του 2017