news 24/7

ΧΡΕΟΣ

Όλες οι ειδήσεις σχετικά με το Χρέος, στατιστικά στοιχεία, τα τελευταία στοιχεία και το ιστορικό.

Κλάους Ρέγκλινγκ

Ο λογαριασμός του τρίτου μνημονίου και ο δρόμος της βιωσιμότητας του χρέους

Στα 24 δισ. ευρώ ανέρχεται το ταμειακό απόθεμα μετά την εκταμίευση της δόσης των 15 δισ. από τον ESM. Πώς θα χρησιμοποιηθεί το ποσό, για πόσο διάστημα καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.

Κλάους Ρέγκλινγκ και Ευκλείδης Τσακαλώτος

ESM: Εκταμίευση της δόσης των 15 δισ. ευρώ με μήνυμα Ρέγκλινγκ

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ με αφορμή την τελευταία δόση χαρακτηρίζει "ορόσημο" την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα, αλλά υπογραμμίζει ότι η Αθήνα δεν θα πρέπει να κάνει πίσω στις μεταρρυθμίσεις. "Ανοίγει μια νέα σελίδα μετά την τελευταία πράξη του δράματος των μνημονίων", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Ο Μιχάλης Ψαλιδόπουλος

Η απάντηση της Αθήνας στην έκθεση του ΔΝΤ

Εκφράζοντας τη θέση της ελληνικής πλευράς σχετικά με την έκθεση του ΔΝΤ, ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, καθηγητής Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, τονίζει το εύρος της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια.

Τα γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον

ΔΝΤ: Έτοιμη για το επόμενο βήμα η Ελλάδα - Κίνδυνοι και προκλήσεις για το μέλλον

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, καλύπτοντας όλο το φάσμα όσων της επόμενης μέρας μετά την έξοδο από το πρόγραμμα.

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Τσίπρα - Λαγκάρντ στο Πεκίνο

Σήμερα η έκθεση του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία και το χρέος

Περιλαμβάνει μια σειρά από μακροοικονομικές εκτιμήσεις, ο οποίες αναμένεται ότι θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς κατά τη διάρκεια της ενισχυμένης εποπτείας που θα ακολουθήσει τη λήξη του τρίτου προγράμματος.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος

Τσακαλώτος: Στο μικροσκόπιο των ΥΠΟΙΚ τα πλεονάσματα

Παράθυρο για επανεξέταση των πλεονασμάτων από τους υπουργούς Οικονομικών, για να διαπιστωθεί αν η άποψη του ΔΝΤ είναι σωστή και αν υπάρχει πρόβλημα με την διατηρησιμότητά τους, άφησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στο Reuters.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας

Τράπεζα της Ελλάδος: Ταχύτερη ανάπτυξη με τρεις όρους - Ευκαιρία για διατήρηση του waiver στα ομόλογα

Εξαγωγές και επενδύσεις "οδηγοί" στην ανάπτυξη, με στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αυτή μπορεί να επιταχυνθεί "βλέπει" η έκθεση της ΤτΕ. "Παράθυρο" για ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE, αφού συνεχίζεται η εποπτεία - έστω με διαφορετικό μοντέλο. "Παγίδες" η τυχόν επιβράδυνση των μεταρρυθμίσεων, αλλά και η αβεβαιότητα στις διεθνείς αγορές λόγω Ιταλίας.

Ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα

“Καμπανάκια” Στουρνάρα στην κυβέρνηση

Η Έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος χαρακτηρίζει βιώσιμο μεσοπρόθεσμα το χρέος. Ο Διοικητής της ΤτΕ επιμένει στα πλεονεκτήματα της πιστοληπτικής γραμμής. Στις 11 το πρωί της Δευτέρας παραδίδει την Έκθεση στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ

Έρχεται και η υπογραφή ΔΝΤ για το χρέος

Πληροφορίες θέλουν το Ταμείο να κρίνει βιώσιμο το χρέος μεσοπρόθεσμα (ως το 2034) και να επισημαίνει την δέσμευση των ευρωπαίων για περισσότερα μέτρα ελάφρυνσης - αν χρειαστεί σε μακροπρόθεσμη βάση.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Δεν θα κυρώσουμε τη συμφωνία για το Σκοπιανό, είτε τώρα είτε ως κυβέρνηση

"Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δε θα ψήφιζε αυτή τη συμφωνία", δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. "Δεν τελειώνουν τα μέτρα και η επιτήρηση" υποστήριξε για τη συμφωνία στο Eurogroup και έκανε λόγο για "γιορτή της γραβάτας". Ως προς συντάξεις και αφορολόγητο τόνισε ότι: "ο Τσίπρας δέσμευσε τη χώρα".

Εκδήλωση από το Κίνημα Αλλαγής με θέμα "Βιώσιμη Οικονομία και Ανάπτυξη" την Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 στην αίθουσα του Ινστιτούτου Γκαίτε.

Γεννηματά: Φοράει, δεν φοράει γραβάτα ο Τσίπρας, η θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων παραμένει

Δεν υπάρχει καθαρή έξοδος, η οριστική επίλυση του χρέους μετατέθηκε για μετά το 2030 υποστήριξε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, επιμένοντας στην ανάγκη πολιτικής αλλαγής και αναφερόμενη στην αναθεώρηση του Συντάγματος και στην ανάγκη αποφυγής συνεχών εκλογικών αναμετρήσεων

Οι σημαίες της ΕΕ και της Ελλάδας

Κομισιόν: Ικανοποιητικά τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους

Στην έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμάται ότι τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που αποφασίστηκαν στο Eurogroup της Πέμπτης είναι «ικανοποιητικά» προκειμένου να καταστεί βιώσιμο στο βασικό σενάριο.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η... περίφημη γραβάτα

FAZ: Ελλάδα με γραβάτα χωρίς εξάρτηση από τους δανειστές

Η γερμανική εφημερίδα "γιορτάζει" το γεγονός ότι η Bundestag θα ψηφίσει την επόμενη εβδομάδα το τέλος της οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα και αναφέρεται στη συμφωνία για το χρέος στο Eurogroup, ενώ στέκεται στη γραβάτα του Τσίπρα

Ομιλία του ΥΕΘΑ Π. Καμμένα στην κοινή συνεδρίαση των Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο Ζάππειο

Καμμένος: Ο λαός έχει ηγέτη τον καλύτερο πρωθυπουργό της Μεταπολίτευσης

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στην ομιλία του ενώπιον των ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έκανε αναφορά στην επιχείρηση "Γοργοπόταμος", όπως τότε που ο Άρης και ο Ζέρβας κατάφεραν να τινάξουν την γέφυρα. "Αφού η επιχείρηση Γοργοπόταμος τελείωσε αρχίζει το σχέδιο Μάρσαλ με την βοήθεια των Ελλήνων", είπε χαρακτηριστικά.

Η ομιλία του Τσίπρα στο Ζάππειο στις ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

Τσίπρας: "Η Ελλάδα επιστρέφει αποκλειστικά στους Έλληνες"

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στις ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ τόνισε ότι με τη συμφωνία για το χρέος η χώρα ανακτά την κυριαρχία της και αποκτά χώρο για ελαφρύνσεις. Διέψευσε τα σενάρια πρόωρων εκλογών ή αλλαγής κυβερνητικού εταίρου λέγοντας “Πάνο, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας”.

O Γιάνης Βαρουφάκης

Βαρουφάκης για Eurogroup: Καμία ουσιαστική παρέμβαση στο χρέος, απλώς φληναφήματα

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει ότι αυτό που ορίστηκε στο χθεσινό Eurogroup "είναι απλώς μία επιμήκυνση των ωριμάσεων των δανείων του δεύτερου μνημονίου κατά δέκα χρόνια, ακριβώς όπως είχαμε προβλέψει".

ΑΘΗΝΑ-ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ. .(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Ένωση Κεντρώων για συμφωνία στο Eurogroup: Στενός κορσές επιτήρησης και μέτρων

"Από το αναγκαίο κούρεμα του δημοσίου χρέους, που διαφήμιζε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από το 2015 στην επιμήκυνση επιτοκίων και δόσεων" σχολιάζει η Ένωση Κεντρώων σχετικά με την συμφωνία για το χρέος που επετεύχθη στο Eurogroup.

O πρωθυπουργός Αλέξης Τσιπρας ενημερώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο

Τσίπρας: Συμφωνία πάνω από τις προσδοκίες των αγορών, μέσα στο 2018 ο λαός θα δει τα θετικά

"Η 21η Ιούνη 2018 μένει στην Ιστορία, γρήγορα ο λαός θα διαπιστώσει τις θετικές αλλαγές", δήλωσε ο πρωθυπουργός ενημερώνοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, του οποίου το ρόλο στην παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ εγκωμίασε, με τον Παυλόπουλο να εκτιμά ότι ο λαός στο δημοψήφισμα του 2015 δεν ψήφισε κατά της Ευρώπης

Η είσοδος του Μεγάρου Μαξίμου

Κυβερνητικές πηγές: Τι κερδίζει η Ελλάδα από τη συμφωνία για το χρέος

"Ξημέρωσε καινούρια μέρα για το λαό" υποστηρίζει η κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι η συμφωνία στο Eurogroup βάζει οριστικό τέλος στην αβεβαιότητα και η Ελλάδα εγκαταλείπει οριστικά τα μνημόνια.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος

Τσακαλώτος: Η ΝΔ δεν ξέρει ούτε να κερδίζει, ούτε να χάνει

Ο υπουργός Οικονομικών "σηκώνει το γάντι" με αποκλειστική δήλωση στο News247.gr και απαντά με ένα καυστικό σχόλιο στη ΝΔ, μετά την κριτική της Πειραιώς στην απόφαση του Eurogroup και στην συμφωνία ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Στιγμιότυπο από το Eurogroup, με το Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Κλάους Ρέγκλινγκ

Eurogroup: Αυτή είναι η συμφωνία για το χρέος

Στην ανακοίνωση του Eurogroup επικροτούνται οι ελληνικές αρχές για την ολοκλήρωση της εφαρμογής των προαπαιτούμενων και την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος. "Η Ελλάδα βγαίνει από το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας με ισχυρότερη οικονομία", αναφέρει μεταξύ άλλων.

Τσακαλώτος: Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα - Θα βγούμε με αυτοπεποίθηση στις αγορές

Τσακαλώτος: Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα - Θα βγούμε με αυτοπεποίθηση στις αγορές

"Όχι ανάπτυξη για λίγους. Θα συμμετέχουν όλες και όλοι. Αυτή είναι η υπόσχεσή μας", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά το τέλος του Eurogroup. Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξαγοράς μέρους των δανείων του ΔΝΤ από το μαξιλαράκι ρευστότητας, άφησε ο αναπληρωτής υπουργός, Γ. Χουλιαράκης.

Στιγμιότυπο από το Eurogroup της 21ης Ιουνίου για το ελληνικό χρέος

Eurogroup: Ιστορική συμφωνία για το ελληνικό χρέος

Σε συμφωνία για το ελληνικό χρέος κατέληξε το Eurogroup, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση. Δεκαετής περίοδος χάριτος για τα δάνεια του EFSF και επέκταση των ωριμάνσεων για δέκα χρόνια. Στα 15 δισ. ευρώ η δόση. Για δικαίωση των προσπαθειών του ελληνικού λαού έκαναν λόγο οι Σεντένο, Μοσκοβισί και Ρέγκλινγκ.

H πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο

Η Γερμανία έχει κερδίσει 2,9 δισ. ευρώ από την ελληνική κρίση

Τα κέρδη από την ελληνική κρίση που έχουν εγγραφεί στον κρατικό προϋπολογισμό της Γερμανίας υπολόγισε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απαντώντας σε ερώτηση των Πρασίνων, οι οποίοι καλούν το Eurogroup να τηρήσει τις υποσχέσεις του για το ελληνικό χρέος.