Κουτρουμάνης: "Δεν θα πάρουμε αποφάσεις σήμερα"

ΑΘΗΝΑ-ΑΘΗΝΑ-EKTAKTO ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ//Ο  ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ .(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΑΘΗΝΑ-EKTAKTO ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ//Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ .(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Με καθυστέρηση θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τις επικουρικές συντάξεις. Ανοιχτός στο διάλογο ο υπουργός Εργασίας, αντίθετη στη μείωση η ΝΔ. Από 10% έως και 35% το "ψαλίδι". Σε εξέλιξη το Υπουργικό Συμβούλιο

Από 10% έως 30% και σε κάποιες περιπτώσεις 35% θα μειωθούν οι συντάξεις των επικουρικών ταμείων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, στο μεγαλύτερο ταμείο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, η μείωση αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 10% και 25%.

Στο ΤΑΥΤΕΚΩ (ΔΕΚΟ - Τράπεζες) η μείωση θα αγγίξει το 30%. Αιτία για τη μεγάλη μείωση, οι εθελούσιες έξοδοι των προηγούμενων ετών, που οδήγησαν στο οξύμωρο να είναι είναι περισσότεροι οι συνταξιούχοι από τους εργαζόμενους.

Στο ΤΑΕΔΥ (Δημόσιοι Υπάλληλοι), η μείωση θα φτάσει το 25% σε βάθος 5ετίας, ενώ στο ΤΑΔΚΥ (Δημοτικών και Κοινοτικών υπαλλήλων) στο 25%.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει και την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς καμία από τις εργοδοτικές οργανώσεις δεν δέχεται "σπάσιμο" του κατώτατου ορίου μισθών.

Σημειώνεται δε, πως από 1ης Μαρτίου του 2012, οι επιχειρήσεις θα υποχρεώνονται να πληρώνουν τους εργαζόμενους, καθώς και τις ασφαλιστικές εισφορές μέσω Τράπεζας.

Στο μέτρο αυτό κατέληξε η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της προσπάθειας συγκέντρωσης χρημάτων, καθώς οι βεβαιωμένες αλλά ανύσπρακτες ασφαλιστικές εισφορές ανέρχονται στα 9 δισ. ευρώ.

"Οι αλλαγές στις επικουρικές ήταν στο Μνημόνιο"

Την απάντησή του στις κατηγορίες της ΝΔ έδωσε ο αρμόδιος υπουργός, Γ. Κουτρουμάνης, που σημείωσε πως οι αλλαγές στις επικουρικές ήταν μέσα στη συμφωνία.

Ο κ. Κουτρουμάνης είπε ότι και η τρόικα θεωρεί τις αναλογιστικές μελέτες άρτιες και ότι η αναδιάρθρωση των επικουρικών ήταν μέσα στο Μνημόνιο και εξιδεικεύεται στο Μεσοπρόθεσμο, όπου αναφέρεται και το ποσοστό που πρέπει να περικοπεί.

"Σήμερα, συζητούμε την πρόταση του υπουργείου. Δεν θα καταλήξουμε σε απόφαση. Υπήρχε βούληση να καταθέσουμε το νομοσχέδιο έως τα τέλη Δεκεμβρίου αλλά δεν υπάρχει σχετική πίεση. Σε αυτό το διάστημα είμαστε ανοικτοί σε διάλογο και προτάσεις", είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέο τσεκούρωμα των επικουρικών συντάξεων

SHARE:

24Media Network