"Εδώ δεν επενδύουν οι Έλληνες στην Ελλάδα, θα επενδύσουν άλλοι;"

Η ΥΠΕΞ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ. ΣΤΗ ΦΩΤΟ  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ Π. ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ (EUROKINISSI / ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
Η ΥΠΕΞ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ. ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ Π. ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ (EUROKINISSI / ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) EUROKINISSI

Ο πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Παναγιώτης Κουτσίκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ μίλησε μεταξύ άλλων για τις οικονομικές, αλλά και τις πολιτικές παραμέτρους της νίκης του Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία

"Εδώ δεν επενδύουν οι Έλληνες στην Ελλάδα, θα επενδύσουν οι Γάλλοι, οι Τούρκοι και οι Γερμανοί;" δήλωσε ο πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Παναγιώτης Κουτσίκος, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε, ερωτηθείς γιατί οι Τούρκοι επιχειρηματίες δεν επενδύουν στη Ελλάδα.

Ο κ. Κουτσίκας υπογράμμισε ότι δεν είναι κατάλληλο το επενδυτικό κλίμα στη χώρα μας, τονίζοντας ότι κακό επενδυτικό κλίμα στη χώρα μας αποτρέπει όχι μόνο τους Τούρκους, αλλά και τους Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, ο κ. Κουτσίκος έκανε λόγο για θετικό αποτέλεσμα, το οποίο θα ήταν ακόμη καλύτερο αν ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών για να προχωρήσεις στις συνταγματικές αλλαγές που θέλει χωρίς δημοψήφισμα.

"Η νίκη Ερντογάν είναι θετική για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Οι θετικές διπλωματικές σχέσεις διευκολύνουν και τις επιχειρηματικές σχέσεις", δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι τα επενδεδυμένα ελληνικά κεφάλαια στην Τουρκία υπερβαίνουν τα 7 δισ. ευρώ σε όλους τους κλάδους, με 750 τουρκικές επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων να δραστηριοποιούνται σήμερα στη γείτονα.

"Οι εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις ακολούθησαν μία πορεία σε μία χώρα 75 εκατ. ανθρώπων με μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες", είπε.

SHARE:

24Media Network