Κρυπτονομίσματα: “Κανόνι” στο FTX – Προβληματισμός για μια “άγνωστη”αγορά

Κρυπτονομίσματα: “Κανόνι” στο FTX – Προβληματισμός για μια “άγνωστη”αγορά
Bitcoin 2022 Kin Cheung, File/AP Photo

Το FTX, ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, με συναλλαγές φέτος που έφθαναν τα 600 δισ. δολάρια, υπέβαλε αίτηση χρεοκοπίας.

Αίτηση χρεοκοπίας υπέβαλε χθες το γνωστό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX, μετά από μια σύντομη «περιπέτεια» που το οδήγησε από την κορυφή στην πτώση, θυμίζοντας στιγμές από την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008 και δείχνοντας πόσο ευάλωτο είναι το οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων σε ένα ντόμινο κατάρρευσης με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους επενδυτές.

Το FTX, ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, με συναλλαγές φέτος που έφθαναν τα 600 δισ. δολάρια, κατέθεσε αίτηση για να υπαχθεί στο Άρθρο 11 του Πτωχευτικού Κώδικα των ΗΠΑ, ενώ ο ιδρυτής του και CEO Σαμ Μπάνκμαν-Φράιντ, από τις κορυφαίες προσωπικότητες της αγοράς cryptos, υπέβαλε την παραίτησή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγορά των κρυπτονομισμάτων έχει καταγράψει μεγάλη πτώση το τελευταίο διάστημα.

Σημειώνεται ότι ο μεγάλος όμιλος με δράση στην αγορά κρυπτονομισμάτων FTX του 30χρονου Σαμ Μπάνκμαν Φράιντ, που είχε φτασει να έχει χρηματιστηριακή αξία 32 δισ. δολ. κατέρρευσε. Έτσι το ανταλλακτήριο, που είναι μια από τις 130 εταιρείες του ομίλου “βάρεσε κανόνι” αφού απέτυχε η προσπάθεια του Φράιντ να το διασώσει πουλώντας τα πάντα στον κινεζο-καναδό ιδιοκτήτη της Binance.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα