Κύπρος: Παραιτήθηκε ο Mιχάλης Σαρρής. Νέος ΥπΟικ ο Χάρης Γεωργιάδης

Κύπρος: Παραιτήθηκε ο Mιχάλης Σαρρής. Νέος ΥπΟικ ο Χάρης Γεωργιάδης

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Μιχάλης Σαρρής, εν μέσω καταιγισμού πληροφοριών, ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης ετοιμάζει άμεσα ανασχηματισμό. Ορίστηκε νέος υπουργός Οικονομικών. "Πολιτική ευθιξία η παραίτηση", δήλωσε ο Αναστασιάδης (Vid)

Την παραίτησή του έθεσε στη διάθεση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη, ο υπουργός Οικονομικών, Μ. Σαρρής, όπως δήλωσε ο ίδιος στο τέλος συνέντευξης Τύπου με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τους υπουργούς Παιδείας και Ενέργειας, με θέμα τη συμφωνία για το κυπριακό μνημόνιο.

Ο κ. Σαρρής εξήγησε, ότι αυτό έπρεπε να κάνει, επειδή κατά την έρευνα της αρμόδιας επιτροπής θα εξεταστεί και το διάστημα που ήταν πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας.

"Η συμφωνία με την τρόικα ήταν ο πρωταρχικός στόχος και έχει επιτευχθεί", εξήγησε ο Σαρρής, προσθέτοντας ότι το θεώρησε πρέπον να παραιτηθεί, καθώς δρομολογείται δικαστική έρευνα για τις πιθανές ευθύνες προσώπων για την κατάρρευση των τραπεζών, συμπεριλαμβανομένου του ιδίου.

"Νομίζω ότι για να διευκολυνθεί το έργο των εισαγγελέων, το ορθό θα ήταν να θέσω στη διάθεση του Προέδρου την παραίτησή μου, το οποίο και έκανα", δήλωσε ο κ. Σαρρής.

Ο Μ. Σαρρής ήταν πρόεδρος της Λαϊκής από Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο του 2012.

Τον Σεπτέμβριο του 2005 διορίστηκε από τον τότε πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο Υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, αξίωμα στο οποίο υπηρέτησε μέχρι το Μάρτιο του 2008. Κατά τη διάρκεια της υπουργικής του θητείας, η Κύπρος εισήγαγε με επιτυχία το ευρώ ως εθνικό της νόμισμα.

Μετά τον διορισμό του κ. Γεωργιάδη ως νέου υπουργού Οικονομικών, τη θέση του στο Υπουργείο Εργασίας αναλαμβάνει η κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου, μέχρι πρότινος Γενική Δ/ντρια Υπ. Ενέργειας.

Αναστασιάδης: "Πολιτική ευθιξία η παραίτησή του"

Τις ευχαριστίες του στον κ. Σαρρή εξέφρασε με γραπτή δήλωση ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος τόνισε ότι «η πράξη του αποδεικνύει πολιτική ευθιξία». Επίσης , επεσήμανε την «άψογη συνεργασία» που είχε με τον παραιτηθέντα υπουργό.

"Οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν σήμερα, με σημαντικές επιτυχίες στους επιδιωκόμενους στόχους. Η απόφαση του κ. Σαρρή να υποβάλει την παραίτηση του, για λόγους πολιτικής ευθιξίας, προκειμένου να διευκολύνει το έργο της Ερευνητικής Επιτροπής, αποτελεί φαινόμενο μιας νέας νοοτροπίας στα δρώμενα της κυπριακής πολιτικής ζωής", ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι "ιδιαίτερα εκτιμά και θέλει να εξάρει την πράξη παραίτησης του κ. Σαρρή και το υψηλό πολιτικό ήθος που επέδειξε".

Πληροφορίες: 24com.cy, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κύπρος: Προς μίνι ανασχηματισμό ο Αναστασιάδης, απομακρύνεται ο Σαρρής

Δήλωση Σαρρή για παραίτηση

SHARE:

24Media Network