Λαφαζάνης καλεί Βραζιλία για υδρογονάνθρακες και Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Λαφαζάνης καλεί Βραζιλία για υδρογονάνθρακες και Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Μία ακόμη συνάντηση με ξένο αξιωματούχο είχε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης σε μια προσπάθεια ανάπτυξης συνεργασιών, που θα βοηθήσουν την χώρα να βγει από το τέλμα

Τη σημασία που έχει για την Ελλάδα η συμμετοχή στο δεύτερο γύρο παραχωρήσεων για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε 20 θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου και της νότιας Κρήτης, πετρελαϊκών εταιριών της Βραζιλίας και το ενδεχόμενο ανάπτυξης συνεργασιών της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης με βραζιλιάνικες εταιρείες, εξέφρασε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης στον πρέσβη της Βραζιλίας στην Αθήνα Εντγάρ Αντόνιο Κασιάνο κατά τη συνάντησή τους, την Τετάρτη (27/05).

Τις προοπτικές ανάπτυξης των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Βραζιλίας σε τομείς, όπως η ενέργεια, το εμπόριο και η βιομηχανία, διερεύνησαν κατά τη συνάντηση που είχαν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος, με τον πρέσβη της Βραζιλίας στην Αθήνα. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο γενικός γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Απόστολος Αλεξόπουλος και η πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) Σοφία Σταματάκη.

Ο υπουργός χαιρέτησε το ρόλο της Βραζιλίας ως μέλους των BRICS και την πρωτοβουλία των τελευταίων για τη δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας. «Ενδιαφερόμαστε για την ανάπτυξη διμερών σχέσεων Ελλάδας - Βραζιλίας σε πολλούς τομείς, στο πλαίσιο μιας αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας, που θα βοηθήσει να ξεπεράσει η χώρα μας την οικονομική κρίση και να οδηγηθεί στην παραγωγική της ανασυγκρότηση», επεσήμανε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ.

Ειδικότερα ενημέρωσε τον Βραζιλιάνο Πρέσβη πως βρίσκεται σε εξέλιξη ο 2ος γύρος παραχωρήσεων για Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων σε 20 θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου και Νότια της Κρήτης και ενημέρωσε τον βραζιλιάνο πρέσβη για τις σημαντικές παραγωγικές δυνατότητες της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, επισημαίνοντας ότι θα ήταν εξαιρετικά επωφελές να διερευνηθούν μορφές ανάπτυξης συνεργασιών με βραζιλιάνικες εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτόν για την επεξεργασία ακατέργαστης βραζιλιάνικης ζάχαρης στα ελληνικά εργοστάσια και διάθεσή της στην εγχώρια αγορά και στο εξωτερικό.

Ο πρέσβης δήλωσε τη βεβαιότητά του ότι η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που εφαρμόζεται από τη σημερινή κυβέρνηση της Ελλάδας θα δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων. Δεσμεύτηκε ότι θα διαβιβάσει όλες τις πληροφορίες για το διαγωνισμό έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις πετρελαϊκές εταιρείες της χώρας του. Όσον δε αφορά στη συνεργασία στον τομέα της ζάχαρης διαβεβαίωσε ότι θα δρομολογήσει άμεσα τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να έρθουν σε επαφή στελέχη της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης με αντίστοιχους φορείς της Βραζιλίας για να συζητήσουν πιο συγκεκριμένα όλες τις προοπτικές συνεργασίας.

SHARE:

24Media Network