Λαϊκές αγορές: Συνάντηση για το ωράριο και τη μείωση των αποβλήτων

Λαϊκές αγορές: Συνάντηση για το ωράριο και τη μείωση των αποβλήτων
Ψώνια στη λαϊκή αγορά της Ηλιούπολης Eurokinisi

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Δημόπουλου συζητήθηκαν μέτρα και δράσεις για τη τήρηση του ωραρίου, αλλά και για την καλύτερη διαχείριση των βιοαποβλήτων.

Θέματα που αφορούν στην καλή λειτουργία των λαϊκών αγορών συζητήθηκαν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020, με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Αττικής Κεντρικού Τομέα Αθήνας, Γιώργο Δημόπουλο και με τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ), της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, με τους προέδρους των Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών και με τους προέδρους των σωματείων παραγωγών Λαϊκών Αγορών του Κεντρικού Τομέα της Αθήνας.

Στη συνάντηση, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, συζητήθηκε η υλοποίηση μέτρων και δράσεων για την ορθή τήρηση του ωραρίου λειτουργίας των λαϊκών αγορών όπως είναι μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα, η πώληση των προϊόντων έως τις 15:30 και μέχρι τις 16:30 να έχει ολοκληρωθεί η αποχώρηση των πωλητών από τον χώρο.

Ανοιχτό έμεινε το ενδεχόμενο μετά από αίτημα της ΠΟΣΠΛΑ να εξαιρεθεί η ημέρα του Σαββάτου προκειμένου να λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο κατά μία ώρα.

Συζητήθηκαν επίσης τρόποι με τους οποίους θα γίνεται η βέλτιστη διαχείριση των βιοαποβλήτων από τους επαγγελματίες πωλητές προκειμένου να μειωθούν στο έπακρον τα κοινά απορρίμματα που μένουν στους χώρους της λαϊκής αγοράς μετά την αποχώρησή τους.

Μάλιστα, προς αυτή την κατεύθυνση ζητήθηκε η τοποθέτηση φορητών ειδικών μικρών κάδων στο χώρο της λαϊκής αγοράς αποκλειστικά γι’ αυτήν τη χρήση.

Τέθηκε, επίσης, το θέμα της αποτελεσματικής λειτουργίας των Κλιμακίων Ελέγχου των λαϊκών αγορών, όπου τονίστηκε η ανάγκη διενέργειας ουσιαστικών ελέγχων τόσο για τα προαναφερθέντα ζητήματα όσο φυσικά και για την πάταξη του παραεμπορίου αλλά και μέτρων προστασίας των καταναλωτών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα