Λαμπριανίδης: Η τάση του brain drain έχει μειωθεί

Λαμπριανίδης: Η τάση του brain drain έχει μειωθεί
O Λόης Λαμπριανίδης Eurokinissi

"Το δημογραφικό δεν μπορεί να λυθεί άμεσα. Όποια πολιτική και να κάνουμε τα αποτελέσματα θα φανούν μετά από δεκαετίες" δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

«Η τάση του brain drain έχει μειωθεί και υπάρχει κάποια επιστροφή» υποστήριξε ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης Λόης Λαμπριανίδης μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Και πρόσθεσε: «Το δημογραφικό δεν μπορεί να λυθεί άμεσα. Όποια πολιτική και να κάνουμε τα αποτελέσματα θα φανούν μετά από δεκαετίες. Το βασικό είναι να αλλάξει η οικονομική κατάσταση, φυσικά παίζει ρόλο και η παιδεία μας για τη σημασία της οικογένειας. Θέλουμε περισσότερους βρεφονηπιακούς σταθμούς, εκτεταμένα ωράρια στα σχολεία, καλύτερες συνθήκες εργασίες για τις μητέρες. Για τη φυγή του εξειδικευμένου προσωπικού αυτό που πρέπει να αλλάξουμε είναι να το αναπτυξιακό μας υπόδειγμα, να παράγουμε προϊόντα υψηλότερης προστιθέμενης αξίας. Βραχυπρόθεσμα αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι ότι ενισχύει την αριστεία διευκολύνοντας τις μεταπτυχιακές σπουδές και ενισχύει τις επιχειρήσεις για να κάνουν έρευνα και να καινοτομήσουν. Με τις “γέφυρες γνώσης” προσπαθούμε αυτοί που είναι έξω να συνδεθούν με την ελληνική οικονομία. Η ενσωμάτωση των μεταναστών βοηθά και την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος. Πρέπει να βρούμε το θάρρος να το πούμε αυτό».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα